Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεία: "Εμάς ποιος μας έκαψε το 2007 ; " - Βάζουν "φωτιές" οι δηλώσεις Γιλμάζ


Ηλεία:
Μεγαλώνει το κύμα αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή, μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ για την εφαρμογή τουρκικών σχεδίων για τους εμπρησμούς δασών στην Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, φέρεται να ανέφερε πως υπήρξε τουρκικός «δάκτυλος» στους εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1995-1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.
Είναι σαφές πως μια τέτοια κυνική ομολογία, μπορεί να αποτελέσει το ουσιαστικότερο επιχείρημα για να ζητήσει το Ελληνικό κράτος αποζημιώσεις από τη γείτονα χώρα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα σχέδια ήταν σε γνώση του εκάστοτε πρωθυπουργού της Τουρκίας, το θέμα λαμβάνει επίσημο «χαρακτήρα».
Για την Ηλεία εκείνο που συζητείται ευρέως στους κατοίκους τις τελευταίες ώρες είναι αν ο νομός μας το 2007, έπεσε θύμα ενός τέτοιου οργανωμένου σχεδίου, τουρκικής έμπνευσης. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ο νομός εκείνο τον Αύγουστο δεν κάηκε μόνο από τη φωτιά της Ζαχάρως, αλλά σε συνδυασμό με άλλες που εξερράγησαν σε άλλες την ίδια ή σε κοντινή χρονική στιγμή, ενώ νωρίτερα μέσα τη μέρα υπήρχαν σε εξέλιξη άλλα δύο μεγάλα μέτωπα.
Οι Ηλείοι είναι πεπεισμένοι πως όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες μόνο τυχαία δεν ήταν και η πρόσφατη «κυνική» ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ τους κάνει να σκέφτονται μήπως πίσω και από την περίπτωση της Ηλείας συνέβη κάτι ανάλογο, άσχετα με το αν η «ομολογία» Γιλμάζ τοποθετείται σε γεγονότα που συνέβησαν μια δεκαετία νωρίτερα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.
Νεότερη ενημέρωση 16:10
Μιλούσα για τις πυρκαγιές στην Τουρκία, λέει τώρα ο Γιλμάζ!
Ενώ η επίσημη τουρκική κυβέρνηση σιωπά και αποφεύγει να σχολιάσει τις καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμαζ ότι η Άγκυρα χρηματοδοτούσε εμπρησμούς ελληνικών δασών, νωρίς το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας επιχείρησε να ανασκευάσει τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του.

"Το θέμα πηγάζει πλήρως από παρεξήγηση. Στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχα με τον δημοσιογράφο της Μπιργκιούν, όταν ρωτήθηκα "σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η έννοια του κρατικού μυστικού;" είπα ότι αυτό έχει σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ότι για παράδειγμα οι πυρκαγιές δασών που σημειώθηκαν στα παράλιά μας στο Αιγαίο, και οι αξιολογήσεις ότι αυτές έχουν σχέση με την ελληνική Μυστική Υπηρεσία, υπάρχουν επιφυλάξεις από πλευράς εξωτερικής πολιτικής να δοθούν στην δημοσιότητα όσο δεν αποδεικνύονται.
Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα δεν έχει σχέση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά με τις πυρκαγιές δασών στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό δεν ετέθη θέμα για μυστικά κονδύλια. Στην ουσία αν συγκριθεί ο τίτλος με το περιεχόμενο, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Αυτά τα παραθέτω στην κοινή γνώμη έτσι ώστε να μην γίνουν λανθασμένες αξιολογήσεις"!
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
ilialive.gr - protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...