To σήριαλ με τον Εφραίμ


To σήριαλ με τον Εφραίμ Στις 20:07 πρώτα λεπτά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ καθώς και το περιπολικό της Αστυνομίας πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση την οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών δηλαδή.

Στο Εφετείο τον ανέμεναν οι εισαγγελικές αρχές οι οποίες αμέσως μετά την εμφάνιση του κατά κόσμον Βασίλη Κουτσού, θα έθεταν σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του. Αργότερα θα ακολουθούσαν οι τυπικές διαδικασίες που αφορούν την Σήμανση, την λήψη φωτογραφιών, δακτυλικών αποτυπωμάτων και όλα τα τυπικά που ακολουθούν μία σύλληψη.
Στη συνέχεια ο Εφραίμ θα οδηγείτο στο κρατητήριο να περάσει την νύκτα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα κατέληγε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα έληγε και τυπικά το σήριαλ που ακολούθησε την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο και διέταξε την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τελικά στις 20:38 ακριβώς ο Εφραίμ έφθασε στο Θέμιδος Μέλαθρον επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα μερικές δεκάδες μέλη παραχριστιανικών οργανώσεων και μαυροφορεμένες γυναίκες.
Το χρονικό ενός σήριαλ

Την Τρίτη το πρωί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ξεκαθάριζε στον Διοικητή του Αγίου Όρους, ο οποίος και του τηλεφώνησε, πως είναι αδύνατον να παραταθεί η κατ’ όνομα κράτηση του Εφραίμ στο κελί του, εντός της Μονής Βατοπεδίου. Οι νόμοι του Κράτους καθώς και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας είναι σαφείς. Από την στιγμή που δεν υφίσταται Σωφρονιστικό Κατάστημα για κληρικούς στην Ελλάδα, ο ηγούμενος θα έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως σε κοινές φυλακές. Ο ίδιος ο ηγούμενος Εφραίμ αναλογιζόμενος την φθορά που θα υποστεί από την παράταση αυτής της εκκρεμότητας αλλά και από την εναλλακτική λύση να ζητήσει να μεταβεί σε δημόσιο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να ακολουθήσει την αυτονόητη λύση που δεν ήταν άλλη από το να εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελίας στην Αθήνα. Όπερ και εγένετο τελικώς. Ο Εφραίμ στις 14:10 έφθασε με τον πλωτό μέσο της Μονής Βατοπεδίου στο λιμάνι των Νέων Ρόδων . Επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και με αστυνομική συνοδεία πήρε την άγουσα για την πρωτεύουσα.

Παρακολουθήστε καρέ- καρέ τις αντιδράσεις του ηγουμένου Εφραίμ ο οποίος προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του με το χέρι του όταν αντιλαμβάνεται την κάμερα της zougla.gr στα διόδια των Αφιδνών:




























Το χρονικό της μεταφοράς και προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ

Στις 14:10, ο ηγούμενος Εφραίμ αποχώρησε από τη Μονή και επιβιβάστηκε σε σκάφος, φθάνοντας στο λιμάνι των Νέων Ρόδων. Από κει οδικώς μεταφέρθηκε στην Αθήνα.






Καταλυτική παρέμβαση Ι. Τέντε

Ο διοικητής του Αγίου Όρους, Α. Κασμίρογλου, είχε επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, από τον οποίο ζήτησε εάν μπορεί να εκτελεστεί η προσωρινή κράτηση του ηγουμένου στο κελί της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Τέντες απήντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, επικαλούμενος το άρθρο 57 του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας, που προβλέπει ότι η προφυλάκιση κληρικού δύναται να εκτελεστεί σε ειδικό σωφρονιστήριο κληρικών, το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

«Πράσινο φως» για τη μεταφορά

Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το «πράσινο φως» για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει. Βέβαια, τα ερωτήματα είναι πολλά. Πώς μέσα σε μία ημέρα η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο ικανοποιητική, ώστε να μεταφερθεί οδικώς και μάλιστα για ένα πολύωρο ταξίδι στην Αθήνα.

«Αδίκως προφυλακίστηκα»

Σε επικοινωνία που είχε με τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, πριν ληφθεί η απόφαση μεταφοράς στο νοσοκομείο, τόνισε ότι η απόφαση προφυλάκισής του είναι άδικη, ωστόσο ο ίδιος θα υπομείνει την ταλαιπωρία αυτή. Από την πλευρά του, ο Αρχιμανδρίτης τού είπε ότι περισσότεροι από 200 μοναχοί και ηγούμενοι μονών θα συγκεντρωθούν, όταν έρθει η ώρα να μεταφερθεί, και θα ψάλουν το Άξιον Εστί.
Μετά και την πρωινή εξέταση, η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου παρουσιάζει σαφή βελτίωση (ο Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου), σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνο Δοκουσλή, ο οποίος τον εξέτασε.

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στηρίζει την ίδια στιγμή τον ηγούμενο Εφραίμ, ζητώντας επανεξέταση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκισή του.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/159583.html

Zougla.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ