Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεία: "Μαυρίζουν" ποτάμια στην Ηλεία από τα λιόζουμα

Ηλεία: Καταγγελίες για μόλυνση του Πηνειακού Λάδωνα έχουν δει εδώ και λίγες ημέρες το φως της διαδικτυακής δημοσιότητας, μέσω του blog oreini-ilia.blogspot.com.
Οι φίλοι μας από τα
ορεινά του νομού Ηλείας με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό που παραθέτουν στην ανάρτησή τους που έστειλε το Χρήστος Φωτόπουλος αποδεικνύουν πως κάτι δεν πηγαίνει καλά και φέτος στο ποτάμι. 
 
Από τη γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα στη Βαρβαρίνα του… δήμου Πύργου (αλήθεια τι όργιο αυτό του Καλλικράτη), τα νερά ρέουν μαύρα.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το oreini-ilia.blogspot.com, «αίτια της μόλυνσης συμφώνα με πληροφορίες  είναι διάφορα ελαιοτριβεία της περιοχής που πετούν ασύστολα τα απόβλητα τους δημιουργώντας έτσι μια τεράστια πηγή μόλυνσης που καταστρέφει την πανίδα και τη χλωρίδα του ποταμού!

Τα λύματα ελαιοτριβείου είναι από τα χειρότερα και επικινδυνότερα προς το περιβάλλον λύματα,  χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και οξυγόνο για να διασπαστούν από μικροοργανισμούς από πάρα άλλα είδη λυμάτων, ακόμα και από βιομηχανικά.

Κανονικά επιβάλλεται να έχουν κατασκευάσει τα ελαιοτριβεία δεξαμενές με τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μην μολύνουν, αλλά δυστυχώς λίγοι συμμορφώνονται.  Σε όλα τα χωριά μας σχεδόν υπάρχει ένα ελαιοτριβείο, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά για το που ρίχνουν τα λύματα τους.

Η συστηματική αδιαφορία των τοπικών αρχών είναι εγκληματική για μια ακόμη    Περιβαλλοντική καταστροφή που πλήττει τον τόπο μας» αναφέρει για το blog ο Ανδρέας Αθανασόπουλος.
oreini-ileia.blogspot.com
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...