Ηλεία: Σοβαρή μεταβολή του καιρού τα Θεοφάνια


Ηλεία: Σοβαρή μεταβολή του καιρού τα ΘεοφάνιαΜε καλό καιρό έκανε meteoποδαρικό το 2012, συνθήκες που θα διατηρηθούν και τις επόμενες 72 ώρες (Τρίτη 3/1 -Πέμπτη 5/1) στην Ηλεία.
Ο παγετός τη νύκτα και νωρίς το
πρωί θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Την Πέμπτη 5/1 θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πολύ ασθενείς βροχές, καθώς μας πλησιάζει η πρώτη ατμοσφαιρική διαταραχή του νέου έτους και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να εξελίσσεται σε σοβαρή ανήμερα των Φώτων. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.Δεν θα προχωρήσουμε σε αναλυτική πρόγνωση καθώς προγνωστικά μεσολαβούν αρκετές ώρες μέχρι και την Παρασκευή. Πάντως η γενική εικόνα είναι για σοβαρή μεταβολή ανήμερα των Θεοφανίων με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις, νοτιοδυτικοί, 7-8 και τοπικά στο Ιόνιο 9-10 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Τα φαινόμενα δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια, έτσι το Σάββατο 7/1 ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται να κυλά με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά με τσουχτερό κρύο.
Αναλυτική πρόγνωση σε επόμενη ανάρτηση με τα πιο τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την σοβαρή μεταβολή του καιρού ανήμερα των Θεοφανίων.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ