Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα

Στις 3 Ιανουαρίου

1496: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δοκιμάζει ανεπιτυχώς να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.

1850: Ο αγγλικός στόλος, με πρόσχημα την αποζημίωση του Δαβίδ Πατσίφικο (εβραιοπορτογάλου με αγγλική υπηκοότητα), καταπλέει στον Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το τελεσίγραφο και οι Άγγλοι αποκλείουν τον Πειραιά, προχωρώντας στην κατάσχεση του φορτίου, όποιου πλοίου πλησιάζει. (Υπόθεση Πατσίφικο και τα Παρκερικά)

1875: Πέθανε ο Πιερ Λαρούς, γάλλος λεξικογράφος.

1887: Οι οπαδοί του Χαρίλαου Τρικούπη πραγματοποιούν την πρώτη σημαντική προεκλογική συγκέντρωση στην ιστορία της Πλατείας Συντάγματος. Περισσότερα από 10.000 άτομα επευφημούν στην πλατεία τον αρχηγό τους.

1899: Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η λέξη «αυτοκίνητο» (automobile), στο κύριο άρθρο της εφημερίδας New York Times.

1911:Πέθανε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, διηγηματογράφος και ποιητής.

1926: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Μάρτιν, παραγωγός των Beatles, ο επονομαζόμενος και Πέμπτος Μπιτλ, εξαιτίας της καθοριστικής συνεισφοράς στον ήχο τους.

1929: Γεννήθηκε ο Σέρτζιο Λεόνε, ιταλός σκηνοθέτης, ο πατέρας του σπαγγέτι-γουέστερν.

1951: Πέθανε ο Γεώργιος Δροσίνης, ποιητής και πεζογράφος. 1957: Η ΑΔΕΔΥ καταφέρεται εναντίον της σάτιρας των δημοσίων υπαλλήλων από τα θέατρα… «Αρκετά γέλασε ο κόσμος σε βάρος τους με τη φτώχεια τους» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

1962: Εγκαινιάζεται το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τον αγώνα ΑΕΚ - Μπαρτσελόνα (0-6) μπροστά σε 38.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ισπανός πρίγκιπας και μετέπειτα βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Το κόστος των εισιτηρίων είναι 40 δραχμές το απλό και 60 δραχμές το αριθμημένο. Θα κατεδαφισθεί 41 χρόνια αργότερα.

1969: Γεννήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ, γερμανός πιλότος της Φόρμουλα 1.

Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...