Η άμαξα με τους Άγιο - Βασίληδες

 Μια όμορφη ιδιωτική πρωτοβουλία στο Σμίλα Ολυμπίας
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των νέων από το Σμίλα «έσπασε το ρόδι» για το νέο χρόνο . Μια άμαξα γεμάτη δώρα ξεκίνησε ένα ταξίδι αγάπης και

αλληλεγγύης από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ολύμπιας και αφού πέρασε από τα χωριά Πλάτανο , Πελόπιο , Πουρνάρι, Ηράκλεια , Στρέφι κατέληξε στο Σμίλα. Η υποδοχή που επιφύλαξαν στην άμαξα των δώρων οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ήταν ενθουσιώδης . Πρωταγωνιστές της καταπληκτικής εκδήλωσης τα παιδιά που περίμεναν με λαχτάρα σε κάθε χωριό να περάσει η άμαξα για να πάρουν δώρο .
Στο Σμίλα η άμαξα κινήθηκε σπίτι – σπίτι φτάνοντας μέχρι τις Καρούτες μοιράζοντας δώρα σε κάθε οικογένεια του χωριού.
« Δεν έχει σημασία το κόστος αυτής της εκδήλωσης αλλά η εξαργύρωση του κόστους που ήταν η μεγάλη χαρά που προσέφερε στις οικογένειες του Σμίλα και στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας . Φέτος έγινε μια ωραία αρχή . Του χρόνου ευελπιστούμε να χτυπήσουμε περισσότερες πόρτες και να επισκεφτούμε περισσότερα χωριά.». τόνισε ένας από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία νέων Σμίλα πέραν των δώρων που μοίρασε στα παιδιά όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και σε όλες της οικογένειες του χωριού τους , άφησε και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και μια βασιλόπιτα με ένα δώρο για τον τυχερό .
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ