Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα: Απόφαση – βόμβα: Αντισυνταγματικό το χαράτσι

Πάτρα: Απόφαση – βόμβα: Αντισυνταγματικό το χαράτσιΔικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών οι δικηγόροι Δημήτρης Τσαούσογλου και Γεώργιος Μάρκου οι οποίοι άσκησαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, με την οποία
ζητούσαν να μην προβεί η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των γραφείων και των οικιών τους.Οι δυο δικηγόροι δεν πλήρωναν το χαράτσι ενώ πλήρωναν κανονικά το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση ρεύματος και στήριξαν την αίτησή τους στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ και την εξ αυτής προσβολή της προσωπικότητάς τους.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών με προσωρινή διαταγή που εξέδοσε την 20-2-2012 η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Βασιλική Καρβέλα, αφού άκουσε και την ΔΕΗ και το Ελληνικό Δημόσιο, δικαίωσε προσωρινά τους 2 δικηγόρους και απαγόρευσε στην ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή του ρεύματος των οικιών και των γραφείων τους, μέχρι να εκδικασθεί η κύρια αίτησή τους την 30-5-2012.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται Πανελλαδικώς επί αιτήσεως που βασίζεται στην αντισυνταγματικότητα του Νόμου και την προσβολή της προσωπικότητας των αιτούντων, δεδομένου ότι όλες οι άλλες αποφάσεις που εχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βασίζονται στην αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν το χαράτσι, κάτι που δεν επικαλέσθηκαν οι εν λόγω Δικηγόροι.
patrastimes.gr
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...