Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα......

Στις 22 Φεβρουαρίου

1512: Αμέριγκο Βεσπούτσι, γενοβέζος έμπορος και θαλασσοπόρος, που ταξίδεψε κι έγραψε για την Αμερική, η οποία σύμφωνα με μία άποψη πήρε το όνομά του.

1732: Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης.

1788: Αρτούρ Σοπενχάουερ, γερμανός φιλόσοφος, θεωρούμενος ως πεσιμιστής.

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1841: Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης. Αφορμή στάθηκε η συνθήκη του Λονδίνου (17 Ιουλίου 1840), με την οποία η Κρήτη δεν αποκτούσε την ελευθερία της, αλλά επανερχόταν από την αιγυπτιακή κυριαρχία στην τουρκική.

1848: Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση», που οδήγησε στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυση της Β' Γαλλικής Δημοκρατίας.

1857: Χάινριχ Ρούντολφ Χερτζ, γερμανός φυσικός, που ασχολήθηκε κυρίως με την εκπομπή και λήψη ραδιοκυμάτων. Στη μονάδα συχνότητας (1 κύκλος ανά δευτερόλεπτο) δόθηκε το όνομά του. 1986: Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες που πρωτόδικα θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την τραγωδία της «Θύρας 7» και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 ετών.

1913: Φερντινάν Ντε Σοσίρ, ελβετός γλωσσολόγος, ιδρυτής της σημειολογίας.

1956: Αλέξανδρος Σβώλος, διαπρεπής συνταγματολόγος.

1989: Θεσμοθετείται το νέο βραβείο Ωνάση με το όνομα «Δελφοί» για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

1996: Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θεωρείται το 15ο καλύτερο του κόσμου, με δείκτη δυσκολίας 552, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Ιστορίας και των Στατιστικών του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου (IFFHS) που κατέταξε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη βάσει της αντικειμενικής δυναμικότητας του κάθε συλλόγου. Στην πρώτη θέση, με συντελεστή δυσκολίας 1352.5, βρίσκεται το Campionato.

Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...