Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ηλεία: Προφυλακιστέος 42χρονος κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκης, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων

apoplanisiΜε ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές στην Ηλεία την υπόθεση καταγγελίας ενός 17χρονου σήμερα κοριτσιού σε βάρος 42χρονου δασκάλου
της - εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών, για αποπλάνησή και ασέλγεια εις βάρος της, προ τριετίας. Το κορίτσι που βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό, είχε προχωρήσει στην καταγγελία συνοδευόμενη από τους γονείς της πριν από ένα χρόνο το Μάρτιο του 2011.
Τότε οι Αρχές είχαν κινητοποιηθεί και είχαν ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Χθες ο 42χρονος πέρασε το κατώφλι της Ανακρίτριας Ηλείας μετά από κλήση που δέχθηκε για να απολογηθεί. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες,  να μεταφερθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τριπόλεως. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 42χρονο και η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά σε αποπλάνηση παιδιού, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκου κατ' εξακολούθηση.
Το κουβάρι της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται ένα χρόνο πριν όταν έγινε η σχετική καταγγελία, τα στοιχεία της οποίας ανέφεραν την αποπλάνηση της 17χρονης σήμερα κοπέλας, από τον 42χρονο εκπαιδευτή της. Το στοιχείο της παιδικής πορνογραφίας αναφέρεται στο ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες ο δράστης φέρεται να έχει κρατήσει υλικό από τις πράξεις αυτές.
Για το λόγο αυτό εκείνη την περίοδο παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών είχε γίνει έρευνα στο χώρο εργασίας του 42χρονου και κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των ψηφιακών μέσων προκειμένου να ελεγχθούν και να διερευνηθεί η ύπαρξη ή μη, τέτοιων δεδομένων που να στοιχειοθετούν την καταγγελία. Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου τα κατασχεθέντα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.
Η περίπτωση χρήζει μεγάλης προσοχής προς το 17χρονο κορίτσι και οι Αρχές συνδράμουν με τον τρόπο που μπορούν στην προσπάθεια των γονέων για την προστασία της κοπέλας, που πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει τα όσα έχει καταγγείλει ότι συνέβησαν.
Από την άλλη πλευρά ο 42χρονος αρνείται κάθε κατηγορία και κάθε γεγονός από αυτά που καταγγέλονται.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...