Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βάρδα: "Αποψίλωση" και στο Κέντρο Υγείας;


giatroi2Πολλαπλά είναι τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας που «ξέμεινε» από νοσηλευτικό προσωπικό και αναγκάστηκαν οι γιατροί να αναλάβουν και αυτά τα καθήκοντα
τις τελευταίες ημέρες. Από τις έξι νοσηλεύτριες που πρέπει να υπηρετούν σε αυτό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις και αναλόγως το πρόγραμμα και τις ανάγκες, μένουν βάρδιες ακάλυπτες. Ελλείψεις υπάρχουν και στο ιατρικό προσωπικό καθώς δεν υπάρχουν παιδίατρος, οδοντίατρος, ακτινολόγος και μικροβιολόγος, ενώ κενές θέσεις υπάρχουν και στο Περιφερειακό Ιατρείο στο Μπόρσι. Οι μεταφορές ιατρών και η γενικότερη έλλειψη προσωπικού, καθιστά προβληματική την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και ελλειμματική την παροχή υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό της περιοχής.
Ακόμα και στο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας υπάρχουν ελλείψεις. Φαρμακευτικό και λοιπό αναλώσιμο ιατρικό υλικό έχουν ελλείψεις. Σε αυτό βοηθούν ο Πολιτιστικός και Εμπορικός Σύλλογος της Βάρδας.
Και εδώ το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι ανεφάρμοστο λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού.
Όλα τα παραπάνω καθώς και στοιχεία της κίνησης ασθενών, αναφέρθηκαν λεπτομερώς από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γιώργο Χατζηαλεξάνδρου στο δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Αρβανίτη που επισκέφθηκε τη μονάδα μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής για να διαμορφώσει προσωπική άποψη για την κατάσταση που επικρατεί. Ο κ. Αρβανίτης τόνισε πως τα προβλήματα δεν «κουκουλώνονται» και ανέφερε πως υπάρχει απάντηση για το θέμα του Κέντρου Υγείας Βάρδας από την διοικήτρια του νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Παπαθεοχάρη πως θα γίνει ενίσχυση, κάτι για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Αρβανίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγώνα που δίδεται για την παραμονή των δομών στο δήμο και να αποφευχθεί η «αποψίλωση» τους.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...