Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Aντώνη ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται!!!!



Γράφει ο δικηγόρος  Δημήτρης Γιάννος

Φαίνεται ότι η έφτασε η ώρα του ταλαίπωρου λαού!!!!!

Εκλογές λέει 29-4 ή 6-5 ή 13-5 ή οποτεδήποτε τέλος πάντων αποφασίσουν, μέχρι τα μέσα Μαίου. Εκτός αν δανειστές μας σκαρφιστούν τίποτε άλλο την τελευταία ώρα… Λές???, δεν νομίζω, αλλά
από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσει και να εκτονωθεί ο πολίτης, στο όνομα του οποίου, σχεδιάστηκαν και έγιναν τα τελευταία χρόνια όλα τα εγκληματικά λάθη (?) του καταρρέοντος και παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος… Με τι κριτήρια όμως θα κληθεί να επιλέξει ο λαός μας την επόμενη - επώδυνη διακυβέρνησή του?? Με τι αισθήματα θα πάει στις κάλπες ο καθένας από εμάς??? Ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι η «εκδίκηση», για τις πράξεις και παραλείψεις όλων, θα είναι ο οδηγός της επιλογής, το κίνητρο της μαζικής συμμετοχής, ο τρόπος της τιμωρίας του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος!!!

Το έχουν καταλάβει αυτό στη ΝΔ ? Και αν ναι τι κάνουν άραγε οι «επιτελάρχες»της Συγγρού, εκτός από το να αναλώνονται σε εγκυκλίους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων βουλευτών, διαδικασία που όλως τυχαίως πρέπει να ολοκληρωθεί σε 3 ημέρες και βαραίνει τους «ενδιαφερομένους» και με την καταβολή ποσού Ευρώ 300??? Είναι απίστευτο αλλά αληθινό, σήμερα, που όποιος ασχολείται με την πολιτική χαρακτηρίζεται «απατεώνας ή βολεμένος ή ανεπάγγελτος ή γραφικός», πρέπει κάποιος να πληρώσει την «απόρριψή του», διότι, ας μη γελιόμαστε, ποιος θα υποβάλλει αίτηση αν δεν έχει ήδη πάρει την προέγκριση αφ’ υψηλού??? Και ρωτάω, αν κάποιος υποβάλλει αίτηση και απορριφθεί θα του επιστρέψουν τα χρήματα ή «μετά το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται???» Αν ήθελαν να κάνουν ουσιώδη τη διαδικασία αυτή θα την είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, χωρίς τρίτους και μεσάζοντες, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου ή έστω του γραφείου του.

Αν λοιπόν κρίνω από την παραπάνω διαδικασία, καθώς και από το κλίμα και τις «μουτσούνες» της ΠΕ είναι βέβαιο ότι στη Συγγρού είναι βαθιά νυχτωμένοι και αποκομμένοι από το λαικό αίσθημα. Και εξηγώ: ο Αντώνης Σαμαράς, με τα καλά και τα άσχημα του, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, περνώντας την τελευταία διετία από συμπληγάδες που ούτε είχε φανταστεί «στα κελιά της πολιτικής του εξορίας», δίνει ένα σαφές πολιτικό στίγμα, εκπέμπει συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα: εμπιστευτείτε με (όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, μετά την τραυματική εμπειρία του τελευταίου τετραμήνου), δώστε μου δύναμη να τα αλλάξω όλα!!!!!! (ό, τι δηλ. ζήτησε και έλαβε στις 29-11-2009 , όταν και εκλέχτηκε πρόεδρος). Αρκεί όμως αυτό για την πειθώ των πολιτών και τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος???? Μπορεί από μόνος του ένας ηγέτης, ιδίως όταν αυτός έχασε πολύτιμο πολιτικό χρόνο και μέρος της αξιοπιστίας του, να πείσει τους διψασμένους για εκδίκηση πολίτες, τους «καψερούς» Έλληνες ότι, σαν άλλος «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» θα αλλάξει τη μοίρα της πατρίδας???? Και αν αυτό, ως εκ θαύματος γίνει, αρκεί για να μετατρέψει το θυμό σε συνειδητή εκλογική επιλογή??? Διότι εκεί πλέον βρισκόμαστε, η ΝΔ πρέπει να αναζητήσει τη θετική ψήφο και όχι την αρνητική-αντιδραστική, διότι τέτοια επιλογή, με την πανσπερμία των κομμάτων που ξεφυτρώνουν καθημερινά, περισσεύει πλέον στον πολίτη.

Πώς θα γίνει αυτό??? Αφενός με τη βιτρίνα-προμετωπίδα του πολιτικού της προσωπικού και αφετέρου με συγκεκριμένο-απλοποιημένο σχέδιο και ειδικές προτάσεις.

1. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σε πρόσφατη ομιλία του, να είναι όλοι στα χαρακώματα!!! Μα αγαπητέ μου πρόεδρε τα χαρακώματα θέλουν ψυχή και καρδιά, θέλουν στρατιώτες που να ξέρουν να πιάνουν τα όπλα, που να έχουν μάθει να εμπιστεύονται το στρατηγό, οπλίτες και όχι αξιωματικούς, μπαρουτοκαπνισμένους και όχι «ζελέδες». Με ποιους πάς να κερδίσεις τον πόλεμο, με τους κομματάρχες, με τους ζεστοθεσούληδες, με τους κατ’ επάγγελμα «πολιτικούς» του χθές, με τους αεριτζήδες και τους μπαταχτσήδες????? Αυτοί θα πείσουν τον αγρότη που κλαίει, τον άνεργο που μαστιγώνεται, τον επαγγελματία που μαραζώνει, τον νέο που ξενιτεύεται, το συνταξιούχο και τον εργαζόμενο που οργίζεται, τον απογοητευμένο και οργισμένο Έλληνα, για το σχέδιο σου και θα εξηγήσουν στα χωριά, τις πόλεις, τους χώρους εργασίας τις πολιτικές σου επιλογές και τις προτάσεις σου????? Μα αυτοί, αν εμφανιστούν, θα γίνουν διαφημιστικό σποτ για γιαούρτια, θα φυγαδευτούν σαν επικηρυγμένοι και θα λουφάξουν σαν «γατούλες». Αυτοί είναι προύχοντες, δεν είναι επαναστάτες.……… Η πατρίδα όμως χρειάζεται ανθρώπους καθημερινούς, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, καθαρούς και ευθείς, πετυχημένους και αποστασιοποιημένους, κήρυκες του αύριο και όχι κακέκτυπα του χθες. Έχεις τέτοιους πρόεδρε??? Αν ναι, τι περιμένεις και δεν τους εμφανίζεις, γιατί δεν τους βγάζεις στην κοινωνία??? Αν όχι, γιατί δεν τους βρήκες τόσο καιρό???? Εκεί θα παιχτεί ο πόλεμος πρόεδρε. Αυτοί που θα εμφανιστούν μαζί σου στο λαό και στα ΜΜΕ, πρέπει να μπορούν να υποστηρίξουν το «όραμά σου», να είναι οι αξιόπιστοι κήρυκες σου, ο άλλος σου εαυτός, γιατί αλλιώς, όταν εσύ θα φεύγεις από τις περιοδείες σου, τα λόγια σου θα πάψουν να αντηχούν…

2. Ο λαός πρόεδρε, μόνο τότε θα καταλαγιάσει το θυμό του, όταν μάθει από εσένα όλη την αλήθεια, όταν του εξηγήσεις τι ακριβώς έγινε και όταν τους παρουσιάσεις συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Όχι παχιά και πολλά λόγια, αλλά απλοποιημένες προτάσεις. Μόνο τότε ο λαός θα οραματιστεί και θα ξαναβρεί το χαμόγελο και την ελπίδα του. Αλλιώς θα παραμένει απαθής, εκδικητικός και άδικος. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάτι τέτοιο, αν και ήταν αναγκαίο για να υποστηρίξει και την μνημονιακή επανατοποθέτηση της ΝΔ. Θα πουν κάποιοι ότι υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί προεκλογικά κλπ.

Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει πολίτης που θα ακούσει και θα μελετήσει τα ‘κομματικά φυλλάδια» αυταπατάται, εξάλλου αντικειμενικά ο πολιτικός χρόνος που απομένει είναι συντομότατος και ανεπαρκής για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Κατά τη γνώμη μου ο Αντώνης Σαμαράς και μόνο αυτός πρέπει να παρουσιάσει άμεσα με ποιους θα κυβερνήσει και το πώς. Πρέπει να δημοσιοποιήσει τις πρώτες κινήσεις του (συμβολικές ή μη) και τα πρώτα σχέδια νομοθετημάτων της κυβέρνησής του, τα οποία θα συνδυάζονται και με την εκτίμηση των αποτελεσμάτων που θα έχουν. Αυτά πρέπει να είναι τα βόλια του, με αυτά πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, με αυτά πρέπει να πείσει τους Έλληνες. Αλήθεια άκουσε κανείς από τη ΝΔ καμία πρόταση για τη διαφθορά που αποκαλύπτεται το τελευταίο διήμερο??? Πού είναι τα αντανακλαστικά της? Η κοινωνία απαιτεί όχι μόνο αποκάλυψη αλλά και παραδειγματική τιμωρία (πχ. σχέδιο νόμου για άμεση δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, απόλυση των επίορκων υπαλλήλων) και σε αυτό το επίπεδο δυστυχώς ή υπάρχει εμφανές έλλειμμα πολιτικής πρότασης ή ασυγχώρητη επικοινωνιακή ανεπάρκεια.

Είναι φανερό ότι ο δρόμος της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές είναι στρωμένος με «αγκάθια». Γιατί, πέραν του προφανούς βάρους που επωμίζεται από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, υστερεί σε πολιτικό προσωπικό και σε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Και η συνεχής επίκληση της βοήθεια του θεού για την επίτευξη του στόχου δείχνει άγχος και ανασφάλεια. Δε θα αλλάξει το σκεπτικό του λαού ο θεός, αλλά, εφόσον μπορεί, ο Αντώνης Σαμαράς, η θέληση και η αποφασιστικότητά του.

Ξέρει πολύ καλά ότι ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται!!!! Αν έχει αποφασίσει να βάλει τα αυγά στο ψυγείο για αργότερα, τότε κάποιοι θα ψάχνουν για άλλο «μάγειρα», αν ήδη δεν το κάνουν!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...