Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μάχες σε κορυφή και ουρά




Στο στοίχημα κουπόνι χωρίς αμφίρροπες αναμετρήσεις θεωρείται αρκετά δύσκολο να βρεθεί και τέτοιες είναι αυτές για την 26η αγωνιστική της Zweite Liga που θα απασχολήσουν τους φίλους του αθλήματος.

Η θεωρητικά αδιάφορη Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ φιλοξενεί την FSV Φρανκφούρτης, η οποία καίγεται για ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη 13η θέση της βαθμολογίας, με ένα μόλις συν τρία από την επικίνδυνη ζώνη.
Έναν από τους πολλούς τελικούς που έχουν, πάντως, να δώσουν στο εξής, τον κέρδισαν ο περασμένο Σάββατο, αφού επικράτησαν με 3-1 του Μονάχου 1860. Οι γηπεδούχοι κοιτούν τους αντιπάλους τους από την 7η θέση στο μείον, αλλά και στο συν δεκαπέντε από την τριάδα ανόδου και τη ζώνη του υποβιβασμού αντίστοιχα. Πάμε στοίχημα, όμως, ότι αγωνιζόμενη με κίνητρο το γόητρο μπορεί να τα καταφέρει; Εξάλλου, παραμένει αήττητη τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ασχέτως από το γεγονός ότι μετράει τέσσερις ισοπαλίες. Πρόκειται για δύο ομάδες που αρέσκονται να παίζουν «ανοιχτά» και ως εκ τούτου το over θεωρείται αρκετά πιθανό.

Με μόνο στόχο το τρίποντο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδέχεται την Ντιναμό Δρέσδης, καθώς γνωρίζει πως τα πάντα είναι οριακά αναφορικά με την άνοδο. Σε αρκετά καλό momentum τη βρίσκει η συγκεκριμένη αναμέτρηση, διότι μετρά τελευταία τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα. Έχει 52 βαθμούς, ενώ η 4η Σεντ Πάουλι που βρίσκεται εκτός της τριάδας ανόδου έχει 50, ενώ οι ομάδες βρίσκονται στις εννέα «στροφές» πριν το φινάλε. Η Ντιναμό Δρέσδης είναι 9η με 32 βαθμούς και καθώς βρίσκεται στο συν έντεκα από την επικίνδυνη ζώνη, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι θεωρητικά αδιάφορη. Πρόκειται, όμως, για έναν αγώνα, με μια από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας και αυτό από μόνο του αποτελεί κίνητρο. Με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία ματς δείχνει να βρίσκεται σε σχετικά καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι γηπεδούχοι έχουν καλύτερη ομάδα και λογικά θα κερδίσουν σε ένα ίσως όμορφο από άποψη θεάματος ματς. Καλός ο άσσος, καλό και το over.

Στο Άαχεν, η τοπική Αλεμάνια συγκρούεται με την Ουνιόν Βερολίνου και βρισκόμενη εντός της επικίνδυνης ζώνης, αισθάνεται ότι το μέλλον της στην κατηγορία είναι δυσοίωνο. Εδώ και έξι αγωνιστικές έχουν οι γηπεδούχοι να γευτούν τη χαρά της νίκης (τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες) και αυτό αποτυπώνεται, εν πολλοίς, και στους 21 μόλις βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει. Την περασμένη Παρασκευή ήταν η σειρά της Γκρόιτερ Φιρτ να της επιβληθεί με 1-0, σε ένα μάλλον μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Η Ουνιόν Βερολίνου έχει 36 βαθμούς και έπειτα από δέκα νίκες, έξι ισοπαλίες και εννέα ήττες, φιγουράρει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το γόητρο είναι ισχυρό κίνητρο, πάντως, και για τους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι μετρούν δύο συνεχόμενες ισοπαλίες (Ίνγκολσταντ-Ουνιόν Βερολίνου 3-3 και Ουνιόν Βερολίνου-Ντούισμπουργκ 1-1). Ντέρμπι θα είναι ο αγώνας και ίσως «κλειστός», λόγω της αυξημένης σημαντικότητας που θα έχει για τους οικοδεσπότες.
Katerinia Bititsiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...