Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σαν σήμερα

Στις 16 Μαρτίου

37: Πέθανε ο Τιβέριος, ρωμαίος αυτοκράτορας, επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.

1190: Ο όχλος στο Γιορκ της Αγγλίας επιτίθεται και σκοτώνει γύρω στους 150 Εβραίους, επειδή τους θεωρεί υπεύθυνους για μια φωτιά που ξέσπασε στην πόλη. («Η Σφαγή του Γιορκ»)

1789: Γεννήθηκε ο Γκέοργκ Zίμον Ομ, γερμανός φυσικός, που διαμόρφωσε τη θεωρία των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης.

1792: Απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γουστάβου Γ' της Σουηδίας, ο οποίος θα πεθάνει λίγες μέρες αργότερα. Το περιστατικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Τζουζέπε Βέρντι, ο οποίος θα γράψει την όπερα «Χορός Μεταμφιεσμένων».

1872: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Γουόντερερς νικούν τους Ρόιαλ Ιντζινίαρς με 1-0 και κατακτούν το τρόπαιο.

1888: Γεννήθηκε ο Κοσμάς Πολίτης, λογοτέχνης.

1921: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

1925: Γεννήθηκε ο Λουίς Μιραμόντες, μεξικάνος χημικός, που ανακάλυψε το αντισυλληπτικό.

1935: Πέθανε ο Αρόν Νίμτσοβιτς, εβραιολεττονός σκακιστής, γραντ μετρ, συγγραφέας βιβλίων σκακιστής στρατηγικής και αναλυτής παρτίδων με επιρροή ως τις μέρες μας.

1957: Πέθανε ο Κονσταντίν Μπρανκούζι, γαλλορουμάνος γλύπτης, από τους εισηγητές της μοντέρνας γλυπτικής.

1964: Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο, μετά τις διακοινοτικές ταραχές του Δεκεμβρίου και τη δημιουργία της «Πράσινης Γραμμής» στη Λευκωσία.

1967: Εγκρίνεται από το πρωτοδικείο το καταστατικό της «Θύρας 13», του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού, που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο ο Απόστολος Ιωαννίδης στο Μεταξουργείο. Πρόκειται για τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων στην Ελλάδα.

Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...