“Ήταν μια θαυμάσια εντυπωσιακή παρέλαση” είπε ο πρωθυπουργός – Μόνο που την παρακολούθησαν οι πολιτικοί και όχι οι πολίτες!

- Ξύλο και δακρυγόνα σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη και Λάρισα
- Μούντζες και βρισιές κατά του υφ.Εσωτερικών στην Κοζάνη
- Αμηχανία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ερώτηση δημοσιογράφου
- Έξω ο Χομεϊνί φώναζαν στον Μητροπολίτη Φθιώτιδας
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα

Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε η...πριβέ παρέλαση "παράσταση' που αποφάσισε να κάνει φέτος η κυβέρνηση.

Οι πολίτες ελάχιστοι. Γυρισάν την πλάτη στα πρωτοφανή μέτρα που πήρε η αστυνομία και έτσι αποφάσισαν απλά να μην κατέβουν καν στο κέντρο. Δείτε εδώ την σχετική είδηση

Στην παρέλαση πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα ενώ απόντες ήταν για πρώτη φορά οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου δεν θα πήγαιναν στην παρέλαση αντιδρώντας έτσι στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Έτσι και η στρατιωτική παρέλαση έγινε απλά για να την απολαύσουν οι πολιτικοί και οι επίσημοι και για να μπορούν μετά άνετα να λένε πως έκαναν...παρέλαση.














Επεισόδια, ξύλο και δακρυγόνα στην επαρχία

Μπορεί στην Αθήνα να μην είχαμε επεισόδια, αφού η πόλη ήταν φρούριο με αστυνομικούς, το ίδιο όμως δεν έγινε στην επαρχία. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν αρκετοί πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα.

Στην Πάτρα η παρέλαση έγινε με καθυστέρηση αφού έγιναν επεισόδια με πολίτες και φοιτητές που προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα για να δουν την παρέλαση.  Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας μάλιστα χρήση δακρυγόνων ακόμη και μέσα σε καφετέριες που κάθονταν γονείς με τα παιδιά τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
 
Δεν σταμάτησαν λεπτό οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών στο Ναύπλιο.  Ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης που πήγε στην παρέλαση φυγαδεύτηκε για να γλιτώσει τα χειρότερα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

Και τι δεν έγινε στην πόλη της Κοζάνης όπου εκεί πήγε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Οι κάτοικοι της πόλης που είχαν ένα ακόμη λόγο να διαμαρτυρηθούν αφού τις προηγούμενες μέρες έχει ξεσπάσει σάλος για την δημιουργία κέντρου μεταναστών στην πόλη τους ξεσπάθωσαν κατά του υφυπουργού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


Ένταση και επεισόδια όμως είχαμε και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κόσμος εισέβαλε στο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Κανένας βουλευτής στη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγ.Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Χρήση χημικών όμως είχαμε και στα Χανία. Μια γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ενώ άλλη μια γυναίκα λιποθύμησε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ



Μαθητής στην Λάρισα μουντζώνει τους επισήμους. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μαθητής στην Λάρισα μουντζώνει τους επισήμους. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αντιδράσεις όμως συνεχίστηκαν και στην πόλη της Λάρισας. Η παρέλαση έγινε με μούντζες αλλά και άγριο ξύλο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ.

Καφέδες και νερά πέταξαν διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές μάλιστα φώναζαν συνθήματα κατά των λιγοστών πολιτικών που πήγαν στην παρέλαση ενώ είχαμε και προσαγωγές. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί  και στην Ξάνθη λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μεγάλη ένταση όμως και στο νησί της Χίου. Διαδηλωτές δεν έπετρεψαν να γίνει η παρέλαση.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Στον Πειραιά
οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους επισήμους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω  από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές είχαν αναρτήσει πανό και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ





Στη Νέα Σμύρνη πολίτες σήκωσαν πανό για διαμαρτυρία ενώ στην Καλλιθέα χθες ο δήμος αποφάσισε να μην γίνει η παρέλαση. Έτσι οι μαθητές παρέλασαν..μόνοι τους. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Έντονες αποδοκιμασίες είχαμε και στην Ρόδο κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων ενώ οι διοργανωτές έκλεισαν τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι βρισιές. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Προσαγωγές είχαμε και στις Σέρρες ενώ στην παρέλαση πήγε μόνο ένας από τους επτά βουλευτές του νομού.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ


Και στον Βόλο όμως οι επίσημοι το "έβαλαν" στα πόδια μόλις τελείωσε η παρέλαση για να μην γίνουν δέκτες αποδοκιμασιών. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Παρελάσεις κεκλεισμένων των θυρών έγιναν και στα νησιά του Ιονίου ενώ είχαμε ένταση στην Ζάκυνθο με μέλη της Χρυσής Αυγής. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, τη στιγμή που ο Μητροπολίτης περνούσε μπροστά από τους συγκεντρωμένους της δημοτικής κίνησης "Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία" για να πάρει τη θέση του στην εξέδρα, κάποιοι φώναξαν "Έξω ο Χομεϊνί.. Λεφτά υπάρχουν για τα ταμεία, ελάτε να τα πάρετε από την εκκλησία..." ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Στην Χαλκίδα είχαμε μια πρωτότυπη παρέλαση αφού οι μαθητές αποφάσισαν να βάλουν τσιρώτα στο στόμα τους! Δείτε την σχετική είδηση.

Παρελάσεις με... ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαμε και στο Αγρίνο ενώ και στην Τρίπολη οι μαθητές γύρισαν την...πλάτη τους στους επισήμους.


"Χαρούμενοι" που έγινε η παρέλαση Παπούλιας και Παπαδήμος

Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση. "Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι και τότε "ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν αν αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια" και υπογράμμισε ότι και "σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα.

    Είναι οι στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σημερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "είμαστε όλοι 'Ελληνες" σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός, είπε ο κ. Παπούλιας

    "Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε", υπογράμμισε.




Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του δέχθηκε μια ερώτηση από δημοσιογράφο που τον έφερε σε αμηχανία. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν πάρει την θέση του στην εξέδρα των επισήμων είχε ενα μικρό τετ α τετ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και σταμάτησε στον αρχηγό ΓΕΝ για να τον ρωτήσει κάτι. Δείτε την σχετική είδηση εδώ.

Την αισιοδοξία του ότι "με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας" εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

 "'Ηταν μία θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας. Οι αξίες, τα ιδανικά και οι πράξεις τους δίνουν το παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας. Πιστεύω ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κατορθώσουμε" τόνισε ο πρωθυπουργός.




Λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης μια μικρή ομάδα από 30 άτομα κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά βγήκε από την οδό Ερμού και προσπάθησε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος όμως απωθήθηκε από μία διμοιρία των ΜΑΤ.



Στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου μια ένθερμη ομάδα των λιγοστών πολιτών γιούχαρε το άγημα της αστυνομίας.





Στην Αθήνα είχαμε 27 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Οι δύο συλλήψεις έγιναν στην Γλυφάδα όταν πέταξαν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.

Όλα αυτά έγιναν στην Ελλάδα. Εκεί όμως που έγιναν πραγματικά παρελάσεις για να τιμήσουν τους αγώνες του Ελληνισμού αλλά και για να φωνάξουν περήφανα που είναι Έλληνες ήταν στο εξωτερικό.

Χρώμα,ζωντάνια και παλμό στον εορτασμό για την 25η Μαρτίου έδωσαν στη Μελβούρνη δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας. Εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 8 χιλιάδες μαθητές και εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων. Στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 20 χρόνια ο εορτασμός ήταν ενωτικός.  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους γύρισαν τα κεφάλια στον Πειραιά - ΒΙΝΤΕΟ με τα συνθήματα του κόσμου

Παρέλαση με πανό στη Νέα Σμύρνη - Δεν έγινε στην Καλλιθέα - ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Μόλις μισή ώρα κράτησε η "παράσταση" της κυβέρνησης!

Θεσσαλονίκη: Παρέλαση που... μύριζε μπαρούτι -Υβριστικά συνθήματα και 15 προσαγωγές!

Πάτρα: Πήραν στο κυνήγι τους αστυνομικούς με νεράτζια και τασάκια!

Λάρισα: Παρέλαση με μούτζες και μάχες σώμα με σώμα!

Ρόδος: Έκλεισαν τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι αποδοκιμασίες!

"Επετειακό"... ξύλο στην παρέλαση της Ξανθης -Video

Χανιά: Παρέλαση... χημικών - Μια γυναίκα στο νοσοκομείο!

Χίος: Διαδηλωτές ''μπλόκαραν'' την παρέλαση - Άφαντοι οι επίσημοι!
newsit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ