Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αναμένοντας την προκήρυξη των εκλογών - Τι καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση



Ώρα μηδέν στο πολιτικό σκηνικό σήμερα Μεγάλη Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να μεταβεί στις 5 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει από τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.Νωρίτερα, στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, για να γίνει πλήρης ενημέρωση των μελών της κυβέρνησης.
Το μεσημέρι της μεγάλης Τρίτης έκλεισε η βουλή για τις πασχαλινές διακοπές, αλλά με δεδομένη την προκήρυξη των εκλογών, το κλείσιμο αυτό είναι και οριστικό για την τρέχουσα περίοδο, καθώς αναμένεται να συνέλθει και πάλι με τη νέα σύνθεση, που θα προκύψει από τις κάλπες.
Περιθώριο για αναδίπλωση από τις δρομολογημένες εξελίξεις δεν υπάρχει παρά την έντονη ανησυχία εγχώριων και διεθνών παραγόντων ότι οι κάλπες, μέσα στις συνθήκες, που επικρατούν, θα φέρουν πολιτική αστάθεια, με βάση πάντα τα δημοσκοπικά δεδομένα.
Έτσι κι αλλιώς όλα τα κόμματα βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.
Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια
Τις τελευταίες κινήσεις για την στελέχωση των ψηφοδελτίων κάνουν τα περισσότερα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις Εθνικές Εκλογές που εκτιμάται πως θα γίνουν στις 6 Μαΐου.
Στο ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 4 το απόγευμα, αναμένεται η ανακοίνωση περίπου του 80% των ψηφοδελτίων του Κινήματος σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όχι όμως και τα ψηφοδέλτια του Λεκανοπεδίου (Α’, Β’ Αθήνας και υπόλοιπο Αττικής) τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Έτσι σήμερα το απόγευμα θα γνωρίζουμε στην Ηλεία ποιοι θα είναι τελικά οι «εκλεκτοί» του κόμματος για τη νέα εκλογική μάχη.
Στη Νέα Δημοκρατία στο μεγαλύτερο μέρος τους οι γαλάζιες λίστες έχουν ολοκληρωθεί. Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος που έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα τις υποψηφιότητες περιμένει το τελικό ΟΚ από τον Αντώνη Σαμαρά .
Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφιοτήτων θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα μετά και την τυπική έγκριση της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμάται όμως ότι ίσως σήμερα θα δοθούν μερικά ονόματα από τις γαλάζιες λίστες.
Στην Ηλεία υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με κάποια από τα ονόματα των υποψηφίων που μπορεί να μείνουν εκτός ψηφοδελτίου και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν και θα μπει ένα τέλος στις φήμες με την ανακοίνωση της λίστας των οκτώ.
Εκμηδενίζεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση
Εκμηδενίζεται η διαφορά (0,7%) μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ 8 κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τον ΛΑΟΣ και την ΔΗΣΥ να μένουν εκτός. Τα ποσοστά των δύο κομμάτων δεν ξεπερνούν μαζί το ...30%!
Η δημοσκόπηση ωστόσο, δεν αποτυπώνει το αποτέλεσμα της κάλπης. Τα ποσοστά των κομμάτων δεν προκύπτουν μετά την αφαίρεση του ποσοστού όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό (5,3%) ή άκυρο (αναγωγή), αλλά καταγράφουν την τάση που δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστά  εισόδου στη Βουλή, ενώ το Άρμα Πολιτών και η Κοινωνική Συμφωνία παραμένουν σε μη αναστρέψιμα ποσοστά, εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.
Πρόκειται όμως για έρευνα που διεξήχθη στις 29/3 – 8/4 σε δείγμα 1.731 πολιτών απ' όλη την Ελλάδα και την οποία δημοσιεύει το site enikos.gr (του Ν. Χατζηνικολάου).
Ειδικότερα στην ερώτηση, εάν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε, απαντούν:
-ΝΔ, 15,3%
-ΠΑΣΟΚ,14,6%
-ΣΥΡΙΖΑ,10,4%
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, 9,8%
-ΚΚΕ, 8,1%
-ΔΗΜΑΡ, 5,6%
-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 4,9%
-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, 4,3%
-ΛΑΟΣ, 1,7%
-ΔΗΣΥ, 1,7%
-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, 1,2%
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, 0,6%.
-ΛΕΥΚΟ, 5,3%
-ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, 8,6%
-ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ, 3,6%
-ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ, 4,4%
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
ΑΠΟ ΤΟ ilialive.gr - enikos.gr - protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...