Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Άλλαξε η κορυφή


Ένα από τα πιο αμφίρροπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για φέτος είναι αυτό της Serie A, εκεί όπου οι ισορροπίες άλλαξαν και πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα είναι η Γιουβέντους.
Πάμε στοίχημα, ωστόσο, ότι ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί; Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι αναμετρήσεις και της 32ης αγωνιστικής.

Στο ιταλικό στοίχημα κουπόνι χωρίς «μπιανκονέρι» δε νοείται και αυτό αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, με το συγκρότημα του Αντόνιο Κόντε να υποδέχεται τη Λάτσιο, σ’ ένα σπουδαίο ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι, όπως ήδη προαναφέρθηκε, εκμεταλλεύτηκαν την περασμένη αγωνιστική την ήττα της Μίλαν (1-2) από τη Φιορεντίνα και σε συνδυασμό με το δικό τους εκτός έδρας «τρίποντο» επί της Παλέρμο (0-2) δεσπόζουν στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος με 17 νίκες και 14 ισοπαλίες. Οι πρωτευουσιάνοι, στον αντίποδα, φιγουράρουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς επικράτησαν στο ματς… έξι βαθμών απέναντι στη Νάπολι (3-1) και άνοιξαν τη διαφορά τους από αυτήν στους έξι βαθμούς και από την 4η Ουντινέζε στους τρεις. Στόχος τους είναι η τελική κατάληψη μιας εκ των τριών θέσεων που οδηγούν στο Champions League. Τους κάνει και η ισοπαλία απέναντι στη «Γιούβε» και γι’ αυτήν αρχικά θα κατέβουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Κλειστός» προμηνύεται ο αγώνας, με το under να είναι πολύ πιθανό.

Οι «παρτένοπεϊ» που απομακρύνονται σιγά-σιγά από την πολυπόθητη τριάδα φιλοξενούν την ίδια ώρα (9.45μμ.) την Αταλάντα και έχουν ως διακαή στόχο να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες μετρούν, και μάλιστα δεχόμενοι συνολικά έξι τέρματα (Γιουβέντους-Νάπολι 3-0 και Λάτσιο-Νάπολι 3-1). Φιγουράρουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και νιώθουν… καυτή την ανάσα της Ρόμα (βρίσκεται στο μείον ένα), ακόμη και της Ίντερ (βρίσκεται στο μείον τρία). Η Αταλάντα, με 37 βαθμούς και εκκινώντας από το μείον έξι στη φετινή σεζόν, δείχνει να έχει σωθεί. Καταλαμβάνει, αυτή τη στιγμή, τη 13η θέση και απέχει έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (Κάλιαρι-Αταλάντα 2-0 και Αταλάντα-Σιένα 1-2) και ως εκ τούτου δε βρίσκεται ούτε αυτή στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική φόρμα. Φαβορί οι Ναπολιτάνοι στην αναμέτρηση και μάλλον θα επιστρέψουν στις νίκες. Άσσος.

Σ’ ένα ακόμη σπουδαίο ματς αυτής της αγωνιστικής, η Ίντερ υποδέχεται τη Σιένα και θα προσπαθήσει να βρει στα τελευταία ματς μια σταθερή παρουσία, για να μη χάσει οριστικά το… «τρένο» για την Ευρώπη της επόμενης περιόδου. Το πιο εντυπωσιακό της παιχνίδι για φέτος, ήταν αυτό της προπερασμένης αγωνιστικής, όταν νίκησε με 5-4 την Τζένοα, ενώ την περασμένη Κυριακή σε ένα ακόμη over ήρθε ισόπαλη με 2-2 στο εκτός έδρας ματς με την Κάλιαρι. Βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A (45 βαθμοί), στο μείον δύο από την 6η Ρόμα. Βαθμολογικά αδιάφορη θα χαρακτήριζε κανείς Σιένα, αφού με τους 39 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει απέχει εξίσου από την εξάδα Ευρώπης, αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη (οχτώ βαθμοί). Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, μετρούν δύο συνεχόμενες νίκες (Σιένα-Ουντινέζε 1-0 και Αταλάντα-Σιένα 1-2) και κάπως, έτσι, «κλείδωσαν», μάλλον, οριστικά την υπόθεση σωτηρίας. Είναι πιθανό να σκοράρουν και οι δύο αντίπαλοι στο «Τζουζέπε Μεάτσα», με το σκορ να «γράφει» λογικά και πάλι αρκετά γκολ. Goal/goal και over είναι δύο καλές επιλογές.
Katerina Bititsiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...