Η φιέστα του Ολυμπιακού για το 39ο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Θρυλικές στιγμές, συγκίνηση και χαρά που μόνο η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας ξέρει να προσφέρει. Το μεγαλείο του Θρύλου έλαμψε ξανά και το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχθεί το καμάρι του Πειραιά! (video)
Μεγάλες στιγμές έζησε για ακόμη μια φορά το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Τετάρτη 9/5. Βλέπετε, υπήρχε ένας μάλλον...  συνηθισμένος αλλά πάντα όμορφος και γλυκός λόγος για να φορέσει τα καλά του το Φαληρικό γήπεδο και να υποδεχθεί το καμάρι του Πειραιά, τον Ολυμπιακό.





Οι ερυθρόλευκοι τη φετινή σεζόν (2011-12) γιόρτασαν δύο επιπλέον τίτλους που συνοδεύτηκαν από τρόπαια και έναν ακόμη άνευ... τροπαίου.

Το πρωτάθλημα κατέληξε στο Λιμάνι και ήταν το 39ο στην ιστορία του συλλόγου, το ίδιο και το Κύπελλο υπ' αριθμόν 25, ενώ αυτό το νταμπλ ήταν το 15ο στη ένδοξη πορεία του Θρύλου όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν γιόρτασε όλα αυτά, σε μια όμορφη και προσαρμοσμένη στα μέτρα της εποχής (χωρίς φανφάρες και υπερβολές) φιέστα στο σπίτι του, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από τις 17:00 το απόγευμα, όταν και διεξήχθη ένας φιλικός αγώνας μεταξύ των βετεράνων του Θρύλου, διάρκειας περίπου 55 λεπτών.

Υπό την σκέπη ενός από τους πρώτους ύμνους του Ολυμπιακού, οι βετεράνοι της ομάδας, χωρισμένοι σε "ερυθρόλευκους" και "λευκούς", χάρισαν σκορ και θέαμα στους λιγοστούς θεατές που είχαν πάρει θέση στις κερκίδες του γηπέδου. Για την ιστορία οι "λευκοί" άσοι του παρελθόντος κέρδισαν με 3-2 τους "ερυθρόλευκους". Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Σίνισα Γκόγκιτς με 2 τέρματα, ενώ άλλο 1 πρόσθεσε ο Νίκος Τσιαντάκης. Για τους ηττημένους και τα 2 γκολ πέτυχε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Το τέρμα του Τσιαντάκη:

RedPlanet.gr - Η φιέστα του Θρύλου (3) από




 
Στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε τους... σταρ του μέλλοντος. Δεκάδες παιδάκια με εμφανίσεις του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν στο χόρτο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ξεκίνησαν να παίζουν μεταξύ τους, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Οι μπόμπιρες του Θρύλου:

 
Τα παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού... από
Το παρών στη γιορτή του Θρύλου έδωσε και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο παλαίμαχος Γάλλος μέσος που τίμησε με την παρουσία του για 3 χρόνια (2001-04, 88 συμμετοχές με 5 τέρματα) την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ στο Φάληρο βρέθηκε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.

Το κυρίως... μενού

Για τις 19:30 το "μενού" της φιέστας είχε το κυρίως "πιάτο", που ήταν το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα. Κατά την ανάγνωση των ενδεκάδων των δύο ομάδων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο μόλις ακούστηκε το όνομα του από τον εκφωνητή του γηπέδου.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην βασική του ενδεκάδα τον Ιωσήφ Δασκαλάκη στην θέση του τερματοφύλακα, ο οποίος είχε μπροστά του ως δίδυμο στα στόπερ τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ. Ως αριστερός οπισθοφύλακας αγωνίστηκε ο Βισέντε Μόνχε και δεξιά ο Φρανσουά Μοδέστο. Στον άξονα η τριάδα των χαφ απαρτίστηκε από τους Γιάννη Μανιάτη, Πάμπλο Ορμπάιθ και Αριέλ Ιμπαγάσα. Τον ρόλο του αριστερού χαφ-εξτρέμ τον ανέλαβε ο Κέβιν Μιραλάς, στα δεξιά πήρε θέση ο Καζίμ-Ρίτσαρντς, ενώ στο πόστο του σέντερ φορ στην επίθεση βρέθηκε ο Λουίς Ντιόγκο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα σημειώθηκε στο 10ο λεπτό, όταν και ο κεφάτος Κέβιν Μιραλάς πραγματοποίησε μία ωραία ατομική προσπάθεια δοκιμάζοντας ένα συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.  Οι εξέδρες του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης" δεν γέμισαν, αλά οι περίπου 27.000 φίλαθλοι των Πειραιωτών που έδωσαν το "παρών" στην φιέστα είχαν δημιουργήσει από νωρίς μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, με μπόλικα καπνογόνα, ρυθμό, παλμό και τραγούδι στην κερκίδα. Στο 15’ ο Γιάννης Μανιάτης δοκίμασε νέο σουτ, το οποίο και απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Μπαίκοβιτς, με τον Ντιόγκο να παίρνει το… ριμπάουντ, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν καλό.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν να τραγουδούν το "είσαι στο μυαλό…", τόσο στα ελληνικά, όσο και στα σέρβικα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την "αδελφοποίηση" τους με εκείνους του Ερυθρού Αστέρα.  Στο 20ο λεπτό ο Μιραλάς κινήθηκε έξυπνα από την αριστερή πλευρά, έγινε κάτοχος της μπάλας, πάτησε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έβγαλε μία συρτή παράλληλη ασίστ προς τον Ντιόγκο, ο οποίος από κοντινή θέση με προβολή άνοιξε το σκορ στην φιέστα, κάνοντας το 1-0, με τον κόσμο να αποθεώνει τους Νταμπλούχου Ελλάδας.  Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, μέχρι την στιγμή που οι Πειραιώτες στο 29ο λεπτό έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Ιμπαγάσα να καλπάζει στον άξονα, πραγματοποιώντας μία έξοχη ατομική ενέργεια, η οποία τον έφερε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα, τον οποίο και πλάσαρε με αριστουργηματικό τρόπο σημειώνοντας το 2-0 στην φιέστα, με τον κόσμο να τραγουδά ρυθμικά το όνομα του.

Στο 34’ ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος έψαχνε το γκολ στο φιλικό παιχνίδι, βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην μεγάλη περιοχή του Ερυθρού Αστέρα, αλλά το σουτ που δοκίμασε όντας από πλάγια θέση, πέρασε άουτ. Στη συνέχεια οι Σέρβοι ανέβασαν την απόδοση τους, αλλά οι τελικές προσπάθειες τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 42’ ο μαχητικός Μόνχε έκλεψε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη εστία, αλλά το σουτ που δοκίμασε από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ. Στο 45’ ο Μπάλας Μέγκιερι, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Σήφη Δασκαλάκη αποθεώθηκε από το κοινό για την εντυπωσιακή του απόκρουση σε κεφαλιά του Μίλουνοβιτς, ενώ στη συνέχεια ο ρέφερι σφύριξε την λήξη  του ημιχρόνου.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε τιμητική πλακέτα στον ομόλογο του στον Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς, για την παντοτινή φιλία των δύο συλλόγων.

Λίγο αργότερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ο Κριστιάν Καρεμπέ, δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και γνώρισε μεγάλη αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού! Όλο το γήπεδο φωνάζει "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Καρεμπέ-Καρεμπέ", ενώ στους φωτεινούς πίνακες προβάλλονταν στιγμιότυπα του Γάλλου με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δείτε το βίντεο της βράβευσης του Κριστιάν:

 
Η βράβευση του Κριστιάν Καρεμπέ από τον Βαγγέλη... από
Ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής ΠΑΕ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Κριστιάν αλλά στη συνέχεια ήρθε η σειρά του ίδιου να λάβει ένα δώρο! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε του παρέδωσε ένα κάδρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με όλες τις υπογραφές των παικτών της ομάδας. Όπως είναι φυσικό, ο Βαλβέρδε αποθεώθηκε από το γήπεδο που φώναζε συνεχώς τ' όνομά του.

Το δώρο του Ερνέστο και των παικτών στον Μαρινάκη:

 
 Το δώρο του Βαλβέρδε και των ποδοσφαιριστών στον... από
Στην επανάληψη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε 10 αλλαγές, βάζοντας τους Τοροσίδη, Παπάζογλου, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Μακούν, Φέισα, Αμπντούν, Φετφατζίδη, Φουστέρ και Τζεμπούρ. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην επίθεση, με τους Πειραιώτες να πραγματοποιούν το πρώτο τους σουτ στην επανάληψη στο 53ο λεπτό. Οι Σέρβοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Μπάλας Μέγκερι συνέχιζε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις, με τον Αστέρα να χάνει ευκαιρίες ώστε να μειώσει στο σκορ.

Στο 59’ ο Φετφατζίδης δοκίμασε ένα καλό σουτ, δίχως αποτέλεσμα, ενώ στο 62’ ο Κάρολ, μέσα σε αποθέωση, αντικατέστησε τον Μέγκερι. Το παιχνίδι, πλέον, δεν είχε ρυθμό, ούτε φάσεις, αλλά στο 75’ ο Οζέγκοβιτς, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας και με σουτ στη κίνηση «εκτέλεσε» τον Κάρολ, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. Το τέρμα που σημείωσε, πάντως, το χειροκρότησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες στη συνέχεια να ανεβάζουν την απόδοση τους.

Ο Φετφατζίδης είχε περάσει στα δεξιά και πήρε πάνω τους προσπάθειες, αλλά τα σουτ που δοκίμασε δεν ήταν εύστοχα. Ο Αμπντούν στη συνέχεια ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες, πραγματοποίησε ορισμένες περίτεχνες ενέργειες, αλλά οι τελικές του προσπάθειες δεν ήταν καλές. Όσο πλησίαζε η ώρα προς την λήξη του αγώνα, ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού ανυπομονούσε για την ώρα της στέψης του 39ου Πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου, τραγουδώντας ρυθμικά συνθήματα της ομάδας. Κάπου ξεκίνησαν και τα περίφημα… κύματα στην κερκίδα, τα καπνογόνα πήραν φωτιά και ελάχιστοι έδιναν σημασία στην εξέλιξη του αγώνα. Τελικό σκορ στο φιλικό παιχνίδι, Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 2-1, με τον κόσμο να αποθεώνει τους Νταμπλούχους Ελλάδας. "Σήκωσε το, δεν μπορώ να περιμένω", φώναζαν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών και η φιέστα, μόλις, ξεκίνησε!

Όταν τα φώτα έσβησαν:

 
 Η φιέστα του Ολυμπιακού ξεκινά... από

Ακολούθως τα φώτα έσβησαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και 39 χορευτές έριξαν ένα βαρύ ζεϊμπέκικο προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου, με τα μεγάφωνα να παίζουν τη "Ρόζα". Μάγκικα και Πειραιώτικα και υπερήφανα! Τα videowall έδειχναν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή και η συγκίνηση ήταν κάτι παραπάνω από παρούσα στον Ναό. "Θρύλε θυμήσου, Πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμη και οι νεκροί σου", φώναξαν οι φίλοι του Ολυμπιακού μετά το τέλος του τραγουδιού του Μητροπάνου.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Φερεντίνος καλωσόρισε τον Μανώλη Κονταρό, γνωστό Κρητικό τραγουδιστή, φίλο του Βαγγέλη Μαρινάκη και οπαδό του Ολυμπιακού.

"Αρχίζομαι και τρελαίνομαι και ο τόπος δεν με βάνει, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος στο λιμάνι. Ποιος είναι αυτός που τόλμησε και τα βαλε μαζί μας, είναι τρελός, τι πολεμά θα δει τη δύναμή μας", τραγουδούσε ο Κονταρός με τους ερυθρόλευκους να γουστάρουν στις εξέδρες!

"Βαλβέρδε άμε στο καλό να 'χεις καλή πορεία, σ' όποια ομάδα κι αν επάς να γράψεις ιστορία. Πρωτάθλημα και Κύπελλο πήρες και το μυαλό μας, μα ένα χειροκρότημα αξίζει ο πρόεδρός μας", ήταν η μαντινάδα που αφιέρωσε ο Κρητικός τραγουδιστής σε Βαλβέρδε και Μαρινάκη.

Με την απονομή του τροπαίου να πλησιάζει, οι οπαδοί της ομάδας ξεκίνησαν να μπιζάρουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, φωνάζωντας ρυθμικά... "έκανες τον ΠΑΟ ΑΕΚάκι, Μαρινάκη - Μαρινάκη".

Ένας - ένας οι παίκτες του Θρύλου πήγαιναν να παραλάβουν τα βραβεία τους, υπό τις επεφημίες του κόσμου στις εξέδρες. Ιδιαίτερη αποθέωση γνώρισαν οι Μιραλάς, Τζεμπούρ, Μέλμπεργκ, Αμπντούν και ακόμη περισσότερο ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην τελευταία παρουσία του ως τεχνικός του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Όταν ήρθε η ώρα των αρχηγών πρώτος βγήκε ο Ιμπαγάσα, δεύτερος ο Μοδέστο, τρίτος ο Μέλμπεργκ, τέταρτος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και τελευταίος ο Βασίλης Τοροσίδης. Την μεγαλύτερη αποθέωση γνώρισαν οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ιμπαγάσα.

Η ώρα της απονομής είχε φτάσει και στις 22:08 το τρόπαιο του Πρωταθλητή υψώθηκε στον πανέμορφο Πειραϊκό ουρανό από τα χέρια του Βασίλη Τοροσίδη, μέσα σε αποθέωση από τους χιλιάδες παραληρούντες φίλους της ομάδας στις εξέδρες του γηπέδου! Ακολούθησαν τα καθιερώμενα πανηγύρια με την Κούπα και ο γύρος του θριάμβου, με τα πυορτεχνήματα να δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά.

Μακούν, Τζεμπούρ και Μιραλάς είχαν πάρει αγκαζέ το τρόπαιο και έκοβαν βόλτες σε όλο το γήπεδο, βγάζοντας φωτογραφίες συνεχώς!

Μετά ήρθε η σειρά του Βαλβέρδε που αποθεώθηκε για μια ακόμη, τελευταία φορά από τον κόσμο, μη μπορώντας να κρύψει τα δάκρυα του! "Ερνέστο ψυχάρα Ολυμπιακάρα", του φώναζαν οι οπαδοί και εκείνος αφού τους ευχαρίστησε χτυπωντας την καρδιά του, στη συνέχεια απαθανάτισε τις στιγμές με τη φωτογραφική του μηχανή...

Βέβαια λίγο πριν αποσυρθούν οι παίκτες στα αποδυτήρια δεν θα μπορούσε να λείψει η καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία με το τρόπαιο στη μέση και τους παίκτες γύρω του.

Θρυλικές στιγμές και συγκινήσεις που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει!
 Παρακολουθείστε το σύγχρονο live της φιέστας κάνοντας κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ