Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Ηλείας

sxoleioΟύτε μία αλλά ούτε και δύο, αλλά 16 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας περιλαμβάνονται στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για υποβιβασμό,
συγχώνευση και κατάργησή τους.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα πρέπει να εφαρμοστούν από το νέο σχολικό έτος.
Οι αλλαγές αυτές γίνονται βάση νόμου, λαμβάνοντας υπόψιν και τις προτάσεις της διεύθυνσης όπως και την εισήγηση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, οι οποίες είχαν αποσταλεί τον περασμένο Φεβρουάριο.
Παράλληλα, όπως ενημερώνει η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Ζωή Βουρλούμη, υπάρχουν και προαγωγές σχολικών μονάδων αλλά για να οριστικοποιηθούν απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη και λόγω της πολιτικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί και θα υπογραφεί.
Ειδικότερα υποβιβάζονται 8 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο, συγχωνεύονται δύο δημοτικά σχολεία και καταργούνται 5 νηπιαγωγεία. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Υπ. Παιδείας, στην Ηλεία, για το νέο σχολικό έτος 2012-2013 γίνονται οι εξής αλλαγές:
Υποβιβασμός δημοτικών σχολείων
-Δ.Σ. Αυγείου από 5θέσιο σε 3θέσιο
-Δ.Σ. Γερακίου από 3θέσιο και 2θέσιο
-Δ.Σ. Εφύρας από 4θέσιο σε 3θέσιο
-Δ.Σ. Περιστερίου από 3θέσιο σε 2θέσιο
-Δ.Σ. Λεύκης από 3θέσιο σε 2θέσιο
-Δ.Σ. Νεμούτας από 3θέσιο σε 2θέσιο
-Δ.Σ. Αμπελώνα από 2θέσιο σε μονοθέσιο
-Δ.Σ. Ελαιώνα από 3θέσιο σε 2θέσιο
Υποβιβασμός Νηπιαγωγείων
- 12Ο Ν/Γ Πύργου από 2θέσιο σε μονοθέσιο
Συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων
-3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέρσαινας & 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κούμανη σε 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κούμανη με έδρα τo Κούμανη.
Κατάργηση Νηπιαγωγείων
- 1/Θ Ν/Γ Δαφνιώτισσας
- 1/Θ Ν/Γ Ροδιάς
- 1/Θ Ν/Γ Πλατιάνας
- 1/Θ Ν/Γ Ν. Πέρσαινας
- 1/Θ Ν/Γ Αρβανίτη
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ