Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πύργος: Γεννητούρια για τις καρέτα στο Κατάκολο



careta1Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην περιοχή κοντά στο Club Banana τα χελωνάκια careta – careta «έσκασαν» από τα αβγό τους. Η περιοχή επιλέγει ξανά από τις χελώνες
careta2careta3careta4για να δημιουργήσουν εκεί τις φωλιές, περίπου δύο μήνες πριν και τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής έκαναν την εμφάνισή τους τα μικρά. Για άλλη μια φορά, μια βραδιά χωρίς φεγγάρι, αλλά με τα φώτα από τις κολώνες τις ΔΕΗ να μπερδεύουν, τα νεογέννητα χελωνάκια πήραν το δρόμο προς τα σπίτια και όχι προς τη θάλασσα, χάνοντας τον προσανατολισμό τους.

Έφτασαν στις αυλές των σπιτιών αλλά οι κάτοικοι και περίοικοι φρόντισαν να οδηγήσουν τα χελωνάκια προς τη θάλασσα, με πολύ προσοχή και φροντίδα. Παράλληλα σημάδεψαν το χώρο της φωλιάς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών η ευχάριστη αυτή περιπέτεια έλαβε τέλος μετά τις δύο τα ξημερώματα. Παιδιά χαρούμενα με ένα διαφορετικό «παιχνίδι» και γονείς ευαισθητοποιημένοι που έδωσαν το καλό παράδειγμα και στα ίδια τους τα παιδιά – βοηθώντας τα χελωνάκια να βρουν το δρόμο τους – μέσα σε μια κοινωνία αδιαφορίας και ωχαδελφισμού.

Για δεύτερη φορά το ilialive.gr με τη βοήθεια αναγνωστών και εθελοντών κατέγραψε αυτό το τόσο όμορφο ρεπορτάζ, που αποδεικνύει πως οι careta – careta επιλέγουν την ίδια περιοχή για τις φωλιές τους και ας βρίσκονται δίπλα σπίτια, επικρατεί θόρυβος και υπάρχουν φώτα. Το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί τα τελευταία χρόνια η κυκλοφορία των τροχοφόρων έχει συμβάλει θετικά στην εξέλιξη αυτή.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...