Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ηλεία: Νέα κατηγορία κλοπών με τους "κλέφτες των χωραφιών"


potisma2Τις τελευταίες εβδομάδες η ύπαρξη κρουσμάτων κλοπών που εστιάζουν σε ένα διαφορετικό είδος από αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα, τις κλοπές εξοπλισμού από τις αγροτικές
καλλιέργειες. Τουλάχιστον εφτά περιστατικά έχουν καταγγελθεί, για κλοπές σε εξοπλισμό και συστήματα ποτίσματος, περιστατικά που στο παρελθόν ήταν μεμονωμένα.

Οι αγροτικές καλλιέργειες στην Ηλεία, στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν περίφραξη, ή και όσες διαθέτουν αυτό δεν θεωρείται επαρκής τρόπος προστασίας. Έτσι είναι πολύ εύκολο για τους κλέφτες να μπουν στα χωράφια και να αφαιρέσουν εξοπλισμό. Υλικά που προφανώς τα μεταπωλούν σε άλλους αγρότες ως μεταχειρισμένα ή πολύ πιθανόν τα μεταφέρουν για δική τους χρήση σε άλλες περιοχές με καλλιέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, κρούσματα έχουν σημειωθεί στο κέντρο του Κάμπου της Ηλείας και σε περιοχές όπως ο Σταφιδόκαμπος, το Καπελέτο, η Ανδραβίδα και το Τραγανό.

Οι «κλέφτες των χωραφιών» έχουν έως τώρα δείξει προτίμηση σε μοτέρ και πομόνες, καθώς επίσης και σε βάνες και σωλήνες, όλα τα υλικά δηλαδή που αφορούν στο πότισμα, ακόμα και «πύραυλους». Αν τύχει να βρουν και άλλα παρεμφερή αντικείμενα όπως εργαλεία ή άλλα εξαρτήματα τα παίρνουν και αυτά.

Οι αγρότες προσπαθούν να βρουν τρόπους να προστατευτούν από τις «επιδρομές» του είδους αν και είναι πραγματικά δύσκολο να υπάρξει φύλαξη σε μια τόσο μεγάλη έκταση όπως ο κάμπος της Ηλείας.
ilialive.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...