Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Απεργούν την Τετάρτη 17/10 οι δημοσιογράφοι


dimosiogrf1.JPGΗ Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 17/10/2012, ενώνει την φωνή της με τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας και την ΠΟΕΣΥ και κηρύσσει 24ωρη απεργία, από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2012.

Τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, με άλλοθι τις επιταγές της Τρόϊκας οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, ισοπέδωσαν μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις ΣΣΕ.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις απαξίωσαν με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους –πλουτίζοντας οι ίδιοι– και κυρίως αγνόησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ στις επιταχυνόμενες συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών ενάντια στα ελάχιστα πλέον εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματά μας μέσα από :

•    Την ολική ακύρωση και κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη.

•    Την άρνησή τους να υπογράψουν νέες ΣΣΕ.

•    Τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.

•    Την κυριαρχία ανεργίας, ανασφάλειας, επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.

•    Την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, με μειωμένο χρόνο απασχόλησης για τον ίδιο όγκο εργασίας ή την εντατικοποίηση της δουλειάς με ταυτόχρονη μείωση μισθών.

•    Τις διώξεις συνδικαλιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα μας καθώς εργοδότες, κυβερνητικοί μηχανισμοί και τρόικα επιδιώκουν φανερά πλέον το τέλος της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

•    Την ουσιαστική διάλυση του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας, που οδηγεί με βεβαιότητα στην κατάργηση του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει την θέλησή του για κοινό αγωνιστικό - απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους διεκδικώντας την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της ενημέρωσης.

* Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

* Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...