Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Λεχαινά: Το οικόπεδο για το ΚΕΠΕΠ περιμένει ακόμα τα... συμβόλαια!

Λεχαινά: Το οικόπεδο για το ΚΕΠΕΠ περιμένει ακόμα τα... συμβόλαια!Το κτηριακό αποτελεί -πέραν των άλλων- ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Και θα μπορούσε ίσως, να είχε ήδη δρομολογηθεί επί της ουσίας η επίλυσή του, αν και εφόσον ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης εκινείτο με γρήγορους ρυθμούς για την αξιοποίηση του οικοπέδου που... περιμένει ακόμη στα Λεχαινά για να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του θεραπευτηρίου...



Την άποψη τούτη φαίνεται να εκφράζουν πολλοί κάτοικοι της προαναφερόμενης περιοχής, βλέποντας ότι παρουσιάζεται μεγάλη χρονοτριβή, εκφράζουν δικαιολογημένη ανησυχία για αυτή την καθυστέρηση και επισημαίνουν τις ευθύνες που μπορεί να υπάρξουν στην περίπτωση που το έργο του νέου ΚΕΠΕΠ δε γίνει, καθώς κινδυνεύει πλέον να μην ενταχθεί ούτε στο ΕΣΠΑ όπως αρχικώς είχε προβλεφθεί και παραλλήλως επιδιωχθεί.


Σημειώνεται εδώ ότι πριν κιόλας από την περίοδο του «Καλλικράτη», ο Καποδιστριακός δήμαρχος των Λεχαινών κ. Νίκος Κουλούρης, ευαισθητοποιημένος από την παρουσία του ΚΕΠΕΠ στο δήμο του, και αντιλαμβανόμενος το υπαρκτό ζήτημα ανεύρεσης νέου χώρου για την ανέγερση κτηρίου, κίνησε την πρωτοβουλία για την παραχώρηση στο αρμόδιο υπουργείο, οικοπέδου στα Λεχαινά (θέση: Άγιος Αθανάσιος) που ανήκει στη δημοτική περιουσία.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, ελήφθη η σχετική απόφαση του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Λεχαινών, το έτος 2008 με την ευχή και την αισιοδοξία από όλους ότι ο δήμος θα είχε καθοριστική και ιδιαιτέρως ουσιαστική συμβολή στη διευθέτηση του προβλήματος για το ΚΕΠΕΠ.


Από τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς...

Από τότε, το θέμα επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο (αυτή τη φορά Ανδραβίδας- Κυλλήνης) στις 22 Φεβρουαρίου 2011 μετά από τοπογραφική μελέτη αποτύπωσης και χωροθέτησης, όπου και λαμβάνεται νέα απόφαση παραχώρησης και σύμφωνα με την πρόταση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση, με συμβολαιογραφική πράξη, του παραπάνω ακινήτου στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών για την ανέγερση από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύγχρονου κτηρίου, με εξουσιοδότηση του δημάρχου για σχετική υπογραφή...».


Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στη συζήτηση που έγινε για τους όρους του συμβολαίου, διατυπώθηκαν και κάποιες άλλες θέσεις ? προτάσεις όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για μειωμένο κόστος στην κατανάλωση ενέργειας, η οριοθέτηση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου κλπ.


Ανεξήγητο «φρένο»...

Από εκείνη την απόφαση μέχρι και σήμερα, ο χρόνος δείχνει να έχει «σταματήσει» αφού δεν υπήρξε άλλη ενέργεια και βεβαίως δεν έχει υπογραφεί ακόμη καμία συμβολαιογραφική πράξη!


Τι συμβαίνει λοιπόν και χάθηκε αυτό το πολύτιμο 20μηνο (μέχρι τώρα) που δεν προχώρησαν οι διαδικασίες; Γιατί ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ειδικότερα ο δήμαρχος κ. Αρβανίτης που έχει εξουσιοδοτηθεί από το Δημ. Συμβούλιο δεν εκτελεί τα συμβόλαια παραχώρησης; Και αν το έχει κάνει, ποια άλλα προβλήματα υπάρχουν που δημιουργούν τέτοια καθυστέρηση;


Μήπως η Δημ. αρχή πρέπει να ενημερώσει τους δημότες της για το συγκεκριμένο θέμα; Γιατί αν χαθεί το έργο, ποιος άραγε θα φέρει την ευθύνη; Αλλά, και από το ΚΕΠΕΠ ποια αντίδραση υπάρχει στη διάρκεια αυτού του χαμένου χρόνου;


Η πρόεδρος του ΚΕΠΕΠ κα Άννα Μαζαράκη, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει «εγκαταλείψει» ποτέ το θέμα, έχει προβεί ήδη σε μια νέα ενημέρωση, προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει πλέον στην αρμοδιότητά του το θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων και έχει στείλει όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που αφορούν τη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου με σκοπό την οικοδόμηση νέου κτηρίου.


Επισημαίνει και η ίδια πάντως ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης συμβολαιογραφικών πράξεων χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες.



Με δεδομένη την καθυστέρηση και το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να θέσουν ζήτημα προς συζήτηση σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο, ενώ δημότες των Λεχαινών ετοιμάζουν ήδη επιστολή προς τον δήμαρχο από τον οποίο θα ζητούν να προβεί σε ενημέρωση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και τις ενέργειες που ο ίδιος έχει κάνει για να γίνει το έργο εντασσόμενο στο ΕΣΠΑ.


* Η πρόεδρος του ΚΕΠΕΠ ενημέρωσε εγγράφως και κατ? ιδίαν το υπ. Εργασίας για το θέμα του περασμένου μήνα

* Ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης εξουσιοδοτήθηκε για τα συμβόλαια. Δύο περίπου χρόνια μετά, θα πρέπει να ενημερώσει πού οφείλεται η καθυστέρηση...
ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΛΕΥΡΙΑ
xr_plevrias@yahoo.gr

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...