Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ανδραβίδα: Δύο μήνες σπασμένος αγωγός ομβρίων υδάτων


Ανδραβίδα: Δύο μήνες σπασμένος αγωγός ομβρίων υδάτωνΜε τις σκούπες στο χέρι βρίσκονται καθημερινά κάτοικοι μιας από τις πολυσύχναστες γειτονιές της πόλης της Ανδραβίδας πίσω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών.



Περίπου δύο μήνες, όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και στο patrisnews.com, έχει σπάσει ο αγωγός όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο δρόμος και κατ' επέκταση τα σπίτια τους.




Πριν από 20 περίπου ημέρες μάλιστα η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, όπως αναφέρουν, εξαιτίας καθίζησης που υπέστη ο δρόμος. Με τα φρεάτια ακαθάριστα και με τις βροχές προ των πυλών, σε συνδυασμό με τον σπασμένο αγωγό, οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα βρουν το νερό να έχει καταστρέψει τις περιουσίες τους.




Πρόκειται για ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και τα αυτοκίνητα που περνούν εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαχριστόπουλο οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως και οι τοπικοί άρχοντες έχουν ενημερωθεί, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει λύση, ενώ θέτει και το ζήτημα σε μία άλλη διάσταση αυτή του κινδύνου της υγείας τους, αφού τα νερά που λιμνάζουν γίνονται εστίες μικροβίων και συγκεντρώνονται έντομα.



«Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και δύο μήνες. Ενημέρωσα τους αρμοδίους και μου είπαν να περιμένω και το ζήτημα θα λυθεί μετά την Ιππική Έκθεση, όμως δεν πάει άλλο και όλοι αδιαφορούν», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.




Για μεγάλη και καθημερινή ταλαιπωρία έκανε λόγο και η Βασιλική Παπαχριστοπούλου αφού όπως τόνισε : «Το νερό μπαίνει στα σπίτια μας και καθημερινά είμαστε με τη σκούπα στο χέρι για να το διώξουμε».


«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν», σημείωσε η Χρυσούλα Παπαχριστοπούλου και συμπλήρωσε: «Τα φρεάτια είναι ακαθάριστα και με τις έντονες βροχές του χειμώνα αν η κατάσταση δεν διορθωθεί θα πνιγούμε. Δε νοιάζεται κανείς όπως έγινε και με τα πεζοδρόμια που δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και τρία χρόνια».



Βάσω Κοκκινογένη
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...