Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Η αγορά κατεβάζει τα ρολά στις 18 Οκτώβρη



siskepsi1Καθολική θα είναι η συμμετοχή του Εμπορικού κόσμου της Ηλείας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 18ης Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε προχθες βράδυ,
siskepsi2
siskepsi3
siskepsi4
siskepsi5στην κοινή σύσκεψη  των Εμπορικών Συλλόγων του νομού,  που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας, στο μικρό Συνεδριακό Κέντρο στο Διοικητήριο του Πύργου.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των κλάδων του εμπορικού και επαγγελματικού χώρου της Ηλείας, από όλες τις πόλεις του νομού. Από τις τοποθετήσεις που έγιναν, διαφάνηκε ότι έχει γίνει συνείδηση σε όλους πως αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα  για την υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου τους, αν δεν αποτελέσει συλλογικό στόχο η επιβίωση τους, διαλύεται οριστικά η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ταφόπλακα για όσες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν απομείνει ανοικτές, χαρακτήρισαν οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων του νομού μας, τα νέα μέτρα που έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν στο εμπόριο.

Η σύσκεψη διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ. Στους τρόπους δράσεις του Εμπορικού Κόσμου της Ηλείας,  προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα που έρχονται, ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις που κωδικοποιημένες θα δημοσιοποιηθούν από τους ίδιους.

Πάντως,  μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών Χαράλαμπου Παλαδινού και αντανακλούν στα αιτήματα του κλάδου είναι : *Νέα ρύθμιση στην εφορία για χρέη μέχρι 100.000 ευρώ και μέχρι 120 δόσεις.

*Αυτόματη ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας του ΟΑΕΕ για δύο χρόνια ανεξάρτητα απ’ την καταβολή εισφορών για όσους συναδέλφους έχουν συμπληρώσει 15ετία και για ένα χρόνια για όσους έχουν συμπληρώσει 5ετία.

*Άμεση κρατική εγγύηση για κεφάλαιο κίνησης ανεξάρτητα απ’ τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» για ποσό έως 20.000 ευρώ για να πάρουν οι επιχειρήσεις εμπόρευμα με δεδομένο ότι και η χονδρική εξοφλείται μετρητοίς.

*Θέσπιση ενιαίου φόρου 15% επί του τζίρου των επιχειρήσεών μας αφού, ήδη λειτουργούμε και ως εισπράκτορες του ΦΠΑ 23%

*Άμεση μετατροπή του παραεμπορίου σε ιδιώνυμο αδίκημα και αυτόφωρη διαδικασία για τους παραβάτες, ενώ τα παράνομα είδη που κατάσχονται να διατίθενται σε ιδρύματα.

*Άμεση νομοθετική ρύθμιση για διετή μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης κατά 35% με προστασία από την έξωση.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...