Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Έγκλημα στα Άσπρα Σπίτια: Η κακιά στιγμή . . . λέει ο 56χρονος δράστης (Νεότερη ενημέρωση 16:45)


foniko_20.JPGΣτον Εισαγγελέα Ηλείας οδηγήθηκε χθες ο 56χρονος φερόμενος δράστης του φονικού στα Άσπρα Σπίτια Αρχ. Ολυμπίας το πρωί της Τρίτης. Ο 56χρονος που έλαβε προθεσμία
να απολογηθεί στον Ανακριτή σήμερα, δείχνει μετανοιωμένος για όσα συνέβησαν, φέρεται να τα αποδίδει στην κακιά στιγμή και υποστηρίζει πως δεν σημάδεψε με το όπλο το θύμα του αλλά έριξε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο δράστης  παραδόθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης στις Αρχές, αφού προηγήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες παρεμβάσεις συγγενών του και αφού επικοινώνησε με την Αστυνομία. Συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Κώστα Γιαννάτο, παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, ενώ αργότερα το απόγευμα οδηγήθηκε στο χώρο που είχε πετάξει το όπλο που χρησιμοποίησε σε κοντινή  απόσταση από το σημείο του φονικού.

Ο 56χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατά τον διαπληκτισμό το πρωί της Τρίτης, ο 42χρονος τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Το επεισόδιο φέρεται να έληξε προς στιγμήν εκεί. Στη συνέχεια ο δράστης που βρέθηκε στο δρόμο πίσω από τον πατέρα και το γιο, προσπέρασε τον πατέρα με το τρακτέρ και πήγε να προσπεράσει και το γιο με το μηχανάκι. Ο δράστης ισχυρίζεται πως κατευθυνόταν προς τα χωράφια της οικογένειας του 42χρονου για να λύσουν την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα το πρωί για κτηματικές διαφορές.

Στη διαδρομή φτάνοντας κοντά στο θύμα, ο 56χρονος ισχυρίστηκε πως ο 42χρονος του έκλεινε το δρόμο κάνοντας ελιγμούς μπροστά του, με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα, το αυτοκίνητο και το μηχανάκι να συγκρουστούν μεταξύ τους. Βγήκε από το αυτοκίνητο και φέρεται να δέχθηκε επίθεση από το 42χρονο που του ζήτησε το λόγο για τη σύγκρουση.

Στο νέο επεισόδιο που δημιουργήθηκε – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 56χρονου που βρισκόταν σε ψυχική ορμή από το πρωινό κιόλας επεισόδιο, μια κίνηση του θύματος την εξέλαβε ως τράβηγμα όπλου από τη ζώνη του παντελονιού του, πήρε την καραμπίνα και όπως ισχυρίστηκε πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Η καραμπίνα σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του δράστη δεν ήταν δική του, αλλά φίλου του που του την έδωσε για να κυνηγήσει αλεπούδες. Η μια φορά που πυροβόλησε στον αέρα για τους αστυνομικούς είναι δύο, μετά και από την αυτοψία της Ιατροδικαστού στο σημείο που βρήκε δύο τραύματα στο σώμα του θύματος.

Όσο για το αυτοκίνητό του που βρέθηκε ακινητοποιημένο μέσα σε παρακείμενο λιοστάσι, κατέληξε εκεί καθώς όπως και ο φερόμενος δράστης  ισχυρίστηκε, τσούλησε, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Το παράτησε λοιπόν εκεί και έφυγε με τα πόδια φτάνοντας έως την Κρέστενα.

Νεότερη ενημέρωση 16:45

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 56χρονος φερόμενος ως δράστης του φονικού στα Άσπρα Σπίτια μετά και την απολογία του στην Ανακρίτρια Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές Ναυπλίου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...