Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Γυμνάσιο Βαρθολομιού: Ετοιμάζουν «βαλίτσες» για Λιουμπλιάνα!

Γυμνάσιο Βαρθολομιού: Ετοιμάζουν «βαλίτσες» για Λιουμπλιάνα!
Για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, «πετάνε» στις 12 Νοεμβρίου ο διευθυντής κ. Χάρης Κότσιφας και οι καθηγητές του Γυμνασίου Βαρθολομιού που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και καθηγητών «Comenius».


Το Γυμνάσιο Βαρθολομιού είναι το μοναδικό σχολείο σε ολόκληρο το νομό που συντονίζει το δικό του πρόγραμμα με θέμα «Ακούστε, τα μνημεία μιλάνε», μέσα από το οποίο αναδεικνύονται και «ταξιδεύουν» στα σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης οι αρχαιολογικοί χώροι και όλα γενικότερα τα μνημεία τόσο της πεδινής Ηλείας, όσο και ολόκληρου του νομού.



Στο πρώτο ταξίδι θα συμμετέχουν μόνο καθηγητές, καθώς αφορά στον συντονισμό του προγράμματος που θα υλοποιηθεί καθ? όλη τη διάρκεια της φετινής αλλά και της επόμενης σχολικής χρονιάς. Βέβαια, η επικοινωνία μεταξύ των σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα είναι ήδη τακτικότατες, με την βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω δηλαδή Skype ή με απλά e-mail.


Συντονιστής του προγράμματος είναι ο διευθυντής του Γυμνασίου Βαρθολομιού κ. Χάρης Κότσιφας, ενώ στο ταξίδι θα λάβουν επίσης μέρος η κα. Βασιλική Νταή, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και η κα. Μαρία Παρίση, ως εκπρόσωπος των φιλολόγων.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Χριστίνα Καραντώνη, Φιλόλογος Γερμανικής γλώσσας, Αμαλία Καλαμαρά, Φιλόλογος και Γιάννης Γαβριηλίδης, καθηγητής πληροφορικής.


«Σκοπός του ταξιδιού μας είναι ο προγραμματισμός των εργασιών του προγράμματος και των επισκέψεων» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του σχολείου κ. Χάρης Κότσιφας και συνέχισε: «Κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς θα επισκεφτούμε την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ οι μαθητές των σχολείων των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επισκεφτούν τον τόπο και το σχολείο μας την επόμενη σχολική χρονιά».


Το Γυμνάσιο Βαρθολομιού προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μετακίνηση όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στα σχολεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ συγκινητική είναι και η προσφορά πολλών εταιρειών του νομού που προσφέρουν τα προϊόντα τους, για να τα δωρίσει το Γυμνάσιο Βαρθολομιού στις χώρες που θα βρεθεί!


«Έτσι, εκτός από τη γνωριμία με τα μνημεία μας, οι μαθητές και οι καθηγητές των σχολείων της Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα τοπικά μας προϊόντα» είπε στην εφ. «Πατρίς» και στο patrisnews.com ο κ. Κότσιφας.


Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...