Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Καθάρισαν την τάφρο του νοσοκομείου για να μην πλημμυρίσουν πάλι


-
Το … πάθημα, εν μέρει έγινε μάθημα και η αποστραγγιστική τάφρος πλησίον του Νοσοκομείου Πύργου που πριν εννέα μήνες πλημμύρισε με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα
που είχε για το νοσηλευτικό ίδρυμα, καθαρίστηκε ύστερα από τα αιτήματα της Διοίκησης και των εργαζομένων, από συνεργεία του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος με χθεσινές του δηλώσεις ευχαρίστησε τον ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού και τον πρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Φάμελο που αποδέχτηκαν το αίτημα που είχαν καταθέσει τόσο ο σύλλογος όσο και η Διοίκηση του «Ανδρέας Παπανδρέου» για τον καθαρισμό των τάφρων.

«Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες το Φεβρουάριο του 2012 που είχαν ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Πύργου να παραμείνει κλειστό για περισσότερους από 6 μήνες,  μετά από συντονισμένες προσπάθειες ο ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού προχώρησε στον καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων πέριξ του Νοσοκομείου.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας καθώς μετά τις εργασίες ευπρεπίστηκε και χώρος, αποκτώντας την εικόνα που θα πρέπει να έχει ένα δημόσιο κτίριο όπως είναι το Νοσοκομείο της πόλης.  Στην όλη αυτή την προσπάθεια συνέβαλε και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με την απομάκρυνση των υλικών που προήλθαν από τον καθαρισμό των τάφρων καθώς και τον Α΄ΤΟΕΒ για τον καθαρισμό των δευτερευουσών φρεατίων. Θα ήταν ευχής έργο, ο ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού να λάβει τις απαιτούμενες πιστώσεις και να ολοκληρώσει τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου μέχρι τις εκβολές του Αλφειού».

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε και την ανάγκη εκτέλεσης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στο Νοσοκομείο, τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να εκτελεστούν το συντομότερο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά πλημμύρας στο νοσηλευτικό ίδρυμα. «Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο για την θωράκιση του, όπως άλλωστε είχε τονιστεί απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την περίοδο των πλημμυρών».
ilailive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...