Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ντέρμπι όπως και να ’χει


Ντέρμπι όπως και να ’χειΜε πολλά προβλήματα ο αγώνας Παναθηναϊκού - ΑΕΚ

Κάποτε ήταν ματς τίτλου. Τώρα αναμετρώνται ο δέκατος με τον τελευταίο και οι δυο τους με πολλά αγωνιστικά, οικονομικά και πάσης φύσεως προβλήματα.

Δεν παύει, όμως, το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ να είναι το μεγάλο ντέρμπι της Αθήνας.

Έστω και αν στο πρόγραμμα υπάρχει το ματς του δεύτερου Πανιώνιου με τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Στη «σκιά» τους στην επαρχία φιλοξενούνται Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική


Σάββατο, 3/11

Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-1

Επιτέλους νίκησε! Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από τη τελευταία νίκη και συνολικά έξι παιχνίδια χωρίς τρίποντο, ωστόσο αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο Θανάσης Καραγκούνης πέρασε στον αγώνα στο 81' και έξι λεπτά αργότερα λύτρωσε τον Ατρόμητο, που επιβλήθηκε 2-1 του Πανθρακικού για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δεν έλαμψαν και πάλι οι Περιστεριώτες αν και έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα για 35', με το... αριστερό ντεμπούτο για τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο των νεοφώτιστων, αν και η ομάδα του είχε συνοχή και πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα.

Πλατανιάς-Κέρκυρα 1-1

Ούτε όταν είναι εντελώς παθητική στο παιχνίδι χάνει αυτή η Κέρκυρα που έχει φτιάξει ο Άκης Μάντζιος. Στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά για την 9η αγωνιστική οι «Φαίακες» ήταν σε κακή μέρα κι όμως κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία με σκορ 1-1 σε μία δύσκολη έδρα, όπως τα Περιβόλια. Στον αντίποδα οι Χανιώτες προσπάθησαν, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό και την αναγνώριση ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0


Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ, έβγαλε την… υποχρέωση και πλέον είναι έτοιμος για να τα παίξει όλα για όλα την Τρίτη, κόντρα στην Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μήτρογλου (42’) άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μασάντο (55’) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-0. Εξαιρετικός ο Αμπντούν, πολύ καλός ο Βλαχοδήμος, θετικός και ο Μασάντο για την ομάδα του Ζαρντίμ, ενώ ο Λαμπρόπουλος και ο Κουτσιανικούλης διασώθηκαν από τους Κρητικούς.

Κυριακή, 4/11

SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός (15:00, NovaSports 1)


Είμαστε εμείς, αλλά είσαστε κι εσείς… Συγκάτοικοι στο ισόγειο της βαθμολογίας, ακρίτες και Βοιωτοί δεν έχουν χρόνο να τσακωθούν ποιος είναι χειρότερος. Διότι η Ξάνθη πήρε… κατιτίς στη Βέροια (μετά από τέσσερις σερί ήττες). Πρέπει να ψάξει όμως και καμιά νίκη. Κι ο Λεβαδειακός όλο και κάτι τσίμπησε με Ατρόμητο και Αστέρα (λευκές ισοπαλίες). Πρέπει να ψάξει όμως το και πρώτο γκολ του σε άλλο παιχνίδι φέτος (!) μετά τα μαζεμένα τρία που είχε βάλει στον Πανιώνιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, NovaSports 3)

Λάμψε… λίγο παραπάνω! Ο Αστέρας δεν έχασε ούτε στη Λιβαδειά. Η ποιότητά του όμως τον υποχρεώνει να δει κι αλλιώς το αποτέλεσμα: Όχι ως έναν ακόμα πόντο, αλλά και ως μια χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει την τρίτη θέση. Εκεί όπου θα προσπαθήσει ξανά να αγχώσει τον ΠΑΟΚ, κρατώντας το απόλυτο στην Τρίπολη. Για όλα αυτά βέβαια αντίρρηση θα ‘χει πιθανότατα ο ΠΑΣ. Με καλή ψυχολογία και οδηγό την τριάρα που έριξε (στην Κομοτηνή) την τελευταία φορά που απομακρύνθηκε από τους «Ζωσιμάδες».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (17:15, NovaSports 1)

Ποιο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; Ντέρμπι έχει και νωρίτερα! Και τι ντέρμπι! Με άρωμα… Champions League. Διότι άντε να απαγορεύσεις τα όνειρα στον Πανιώνιο μετά την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Μετά το τρίτο διπλό του (στην Κομοτηνή). Και άντε να πείσεις τον ΠΑΟΚ ότι δεν αδίκησε τον εαυτό του -για δεύτερη σερί φορά μακριά από την Τούμπα- στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Και ότι δεν έχει την ευκαιρία να διορθώσει τη «γκέλα» με μια νίκη που θα τον ξαναφέρει στη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (19:30, NovaSports 1)

Τα ντέρμπι είναι αθάνατα! Τι κι αν ο Παναθηναϊκός κρατιέται με δυσκολία όρθιος (αγωνιστικά); Τι κι αν η ΑΕΚ παλεύει για την επιβίωση (και αγωνιστικά και διοικητικά); Κόντρες σαν τις δικές τους δεν πεθαίνουν ποτέ! Χωρίς νίκη στην έδρα τους, οι «πράσινοι δεν έχουν περιθώρια να την αναβάλλουν ξανά. Κι η «Ένωση» όμως έχει πολλούς λόγους να τους υποχρεώσει: Τ’ όνομα, τη βαθμολογία και την ανάγκη να πείσει τον κόσμο της πως η νίκη με τον Πλατανιά ήταν μόνο η αρχή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δευτέρα, 5/11

Άρης-Βέροια (19:30, NovaSports 2)


Υπάρχει ζωή… στον Άρη! Και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το καταλάβεις. Αρκεί να ‘χεις δει τους «κίτρινους» να συνέρχονται από τις σφαλιάρες με ΠΑΟΚ και Πλατανιά και να μοιράζουν ελπίδες με τους «αιώνιους»: Τσιμπώντας πόντο από τον Παναθηναϊκό και κάνοντας ευχαριστημένο σχεδόν τον Ολυμπιακό που δεν έχασε. Η σωτηρία όμως έχει δρόμο. Και μια Βέροια μπροστά -που δεν έχει νίκη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά αποδεδειγμένα ικανότητες για ζημιές.

Η επόμενη αγωνιστική 10η

Σάββατο, 10/11

ΟΦΗ-Βέροια (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-SKODA Ξάνθη (17:15)
Λεβαδειακός-Άρης (19:30)

Κυριακή, 11/11

Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Ατρόμητος-Πανιώνιος (17:15)
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς (17:15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα, 12/11


Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19:30)

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...