Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ένας στόχος, πολλοί λόγοι…

Ένας στόχος, πολλοί λόγοι…Με ψηλά το κεφάλι θέλει ο Ολυμπιακός να αποχαιρετήσει το Champions League

Οι Πειραιώτες υποδέχονται για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Άρσεναλ (21:45, Novasports 2), όμως το ματς δεν είναι καθόλου αδιάφορο για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν τη νίκη με την οποία εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους ισχυρούς της κλήρωσης (20/12) για τη φάση των «32» του Europa League. Ακόμη ένας λόγος είναι το 1 εκατ. ευρώ που θα μπει στα ταμεία του συλλόγου με το «τρίποντο» ή 500.000 ευρώ αν οι «ερυθρόλευκοι» έρθουν ισόπαλοι με τους Λονδρέζους.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος τους στηρίζει κάθε στιγμή και ήταν δίπλα σε όλο το ταξίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες θέλουν να διευρύνουν το σερί που έχουν δημιουργήσει απέναντι στους «κανονιέρηδες», τους οποίους έχουν νικήσει δύο φορές την τελευταία αγωνιστική στο παρελθόν (την περσινή σεζόν με 3-1 και το 2009 με 1-0).

Όσον αφορά τα πλάνα του Ζαρντίμ, ακόμη και στη χθεσινή προπόνηση έκανε δοκιμές για να μπορέσει να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του τιμωρημένου Χολέμπας. Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Κάρολ, ο οποίος δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι του Μέγιερι.

Στην άμυνα - από δεξιά προς αριστερά - θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Τοροσίδης. Ως αμυντικός χαφ θα παίξει ο Φέισα (ή ο Ντιακιτέ), ο οποίος θα έχει ως εσωτερικούς χαφ τους Φουστέρ και Γρκέκο.

Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μασάντο, Αμπντούν και Τζεμπούρ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σιόβας, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Παπάζογλου, Φετφατζίδης και Πάντελιτς.

Σενάρια για την 3η θέση

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους τέσσερις καλύτερους τρίτους στους Champions League, πίσω από την Τσέλσι (7 βαθμ.), την Μπενφίκα (7 βαθμ.) και την Κλουζ (7 βαθμ.). Υπάρχει, μάλιστα, το ακραίο σενάριο ακόμα και με ήττα να παραμείνει στους ισχυρούς για την κλήρωση στις 20 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έχει 6 (αλλά -3 τέρματα, έναντι -1 του Ολυμπιακού) και αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο Μόναχο. Η Ζενίτ και η Αντερλεχτ έχουν από 4 και παίζουν μέσα στο Μιλάνο και στη Μάλαγα, αντίστοιχα. Τέσσερις έχει και ο Αγιαξ (παίζει μέσα στη Ρεάλ) και 3 η Σίτι (παίζει μέσα στην Ντόρτμουντ) και τέλος 4 έχει και η Ντιναμό Κιέβου που παίζει μέσα στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό.

Η λογική λέει ότι και η ισοπαλία αρκεί στους Πειραιώτες, λόγω της διαφοράς τερμάτων. Με νίκη δεδομένα κλειδώνουν τη θέση του στους ισχυρούς.

Πώς θα αγωνιστούν οι Λονδρέζοι
Με σύστημα 4-3-3 αναμένεται να παρατάξει ο Αρσέν Βενγκέρ την Άρσεναλ μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αφήνοντας εκτός αποστολής αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, συμπεριέλαβε πέντε παίκτες από τις «ρεζέρβες» και αρκετούς από αυτούς από αυτούς που δεν υπολογίζει.

Άλλωστε, η εξασφαλισμένη πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επιτρέπει στον Αλσατό κόουτς να κάνει αλλαγές και να ξεκουράσει τις πολύτιμες μονάδες της ομάδας του, δίνοντας την ευκαιρίες σε κάποιους άλλους παίκτες να αγωνιστούν.

Κάτω από τα δοκάρια των «κανονιέρηδων» θα καθίσει ο Σέζνι, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Τζένκινσον, Κοσιελνί, Σκιλασί και Ανγκά. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Κοκλέν, ο οποίος δίπλα του θα έχει τους Ράμσεϊ και Ροσίτσκι. Στην επίθεση θα είναι οι Ζερβίνιο, Σαμάκ και Τσάμπερλεϊν. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αρσάβιν, Ανσά, Χάροβιτς, Μιντ, Μοντέιρο, Σι και Άκπομ.

2ος όμιλος


Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Μονπελιέ-Σάλκε

Βαθμολογία

Σάλκε 11 (9-5)
Άρσεναλ 10 (9-6)
Ολυμπιακός 6 (7-8)
Μονπελιέ 1 (5-11)

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...