Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας: «Αγγίζει» τα 2,50 ευρώ το κιλό το λάδι!

ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας: «Αγγίζει» τα 2,50 ευρώ το κιλό το λάδι!
Με μια κίνηση ματ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας αποφάσισε να στηρίξει εμπράκτως τους ελαιοπαραγωγούς που βγάζουν το λάδι τους στο ελαιοτριβείο της συνεταιριστικής οργάνωσης στην Ζαχάρω.  Από προχθές η οργάνωση αγοράζει το λάδι με τιμή 2,42 ευρώ το κιλό, την υψηλότερη που επίσημα έχει ανακοινωθεί από συνεταιριστικό φορέα φέτος στην Ηλεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του ελαιολάδου από τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου παρουσιάζει αυξητική τάση με τα  θετικά μηνύματα να έρχονται από το εξωτερικό.   Αύξηση παρουσίασαν οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την ελληνική αγορά. Η ισπανική αγορά του ελαιολάδου, κατά την τελευταία εβδομάδα του 2012, παρουσίασε μια σημαντική ανάκαμψη, μετά την υποχώρηση των τιμών που είχε σημειώσει το προηγούμενο 10ήμερο. Συγκεκριμένα, στις 24 Δεκεμβρίου 2012, η μέση τιμή έφτασε στα 2.56 ευρώ / κιλό, αν και o όγκος των πωλήσεων ήταν πολύ χαμηλός.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης των Ισπανών παραγωγών που περιόρισαν σημαντικά τις προσφορές τους και δεν υποχώρησαν στις «πιέσεις» των μεγάλων αγοραστών. Όπως υποστηρίζουν οι Ισπανοί παραγωγοί, αυτοί που θέλουν να αγοράσουν ελαιόλαδο καλής ποιότητας θα πρέπει και να το πληρώσουν ακριβότερα.

Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...