Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Έρχεται τσουχτερό κρύο από την Κυριακή των Θεοφανίων


Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο των Θεοφανίων. Ψυχρές αέριες μάζες θα εισβάλουν στην χώρα μας, προκαλώντας δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στο ύψος
της Ρόδου, με πιθανόν δημιουργία ενός δευτερεύον αβαθές χαμηλού νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Πάντως, όπως συνήθως συμπεριφέρονται τέτοιου τύπου ψυχρές εισβολές, απασχολούν κυρίως την ανατολική Ελλάδα.

Στην Ηλεία, θα πρέπει να έχουμε, αρχικά για ένα περίπου εξάωρο φαινόμενα, με γρήγορη βελτίωση. Στην συνέχεια ακολουθούν ημέρες παγετού. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον καιρό:

Την Παρασκευή 4/1 περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί 4 με 5 βαθμούς στα πεδινά, τοπικά 2 με 3 και κυρίως στα ορεινά. Το μεσημέρι στα πεδινά 15 με 16, στα ορεινά 10 με 11. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 από το απόγευμα 5 μποφόρ.

Με βάση λοιπόν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σάββατο 5/1 η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν από το απόγευμα βροχές και πιθανόν το βράδυ καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέλθει το μεσημέρι στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, σε βαθμιαία πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, βορειοδυτικοί σε ενίσχυση σε ισχυρούς 6 και το βράδυ έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Κυριακή των Θεοφανίων, θα πρέπει τις πρωινές ώρες να εκδηλώνονται φαινόμενα βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Μέγιστες στα πεδινά 11 με 12, στα ορεινά 5 με 6 βαθμούς. Oι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, χωρίς φαινόμενα αλλά με τσουχτερό κρύο θα κυλήσουν η Δευτέρα 7/1 και η Τρίτη 8/1. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός, πιθανόν, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές με ξαστεριά και νηνεμία, τοπικά ισχυρός (~ -3οC).

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...