Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Λιμάνι Κυλλήνης: Με το «δεξί» η νέα χρονιά!


Λιμάνι Κυλλήνης: Με το «δεξί» η νέα χρονιά!
Παλιές καλές εποχές θύμιζε το πρωί της Πέμπτης το λιμάνι της Κυλλήνης, με το πρώτο δρομολόγιο για Ζάκυνθο να φεύγει με 100% πληρότητα, τόσο σε επιβάτες όσο και σε οχήματα. Την ίδια στιγμή, το λιμάνι της Κυλλήνης υποδέχθηκε την Πέμπτη το πρώτο εμπορικό πλοίο της χρονιάς, το οποίο μετέφερε αγωγούς ύδρευσης για το έργο του διυλιστηρίου στο φράγμα του Πηνειού και το οποίο, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιήσει άλλες 3 με 4 «επισκέψεις». Η νέα χρονιά στο λιμάνι της Κυλλήνης φαίνεται να μπήκε με το «δεξί», ενώ όλες οι εκτιμήσεις, είναι πέρα για πέρα αισιόδοξες.



Μειωμένη το 2012 η επιβατική κίνηση

Το 2012 έκλεισε όμως με αρνητικό «πρόσημο» και στην επιβατική κίνηση του λιμανιού της Κυλλήνης όπου ανάλογα με την εποχή και την ακτοπλοϊκή γραμμή, κινήθηκε από 22% έως και 25%.
«Το λιμάνι της Κυλλήνης είναι το τρίτο στην Ελλάδα σε επιβατική κίνηση και το τέταρτο σε κίνηση οχημάτων. Ωστόσο το 2012, παρατηρήθηκε μια μείωση της κίνησης σε ποσοστό από 22% έως 25%» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς και συνέχισε: «Οι εκτιμήσεις για το 2013 είναι πέρα για πέρα θετικές και θεωρούμε ότι θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά».
Παράλληλα, ο κ. Κορομηλάς απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο της «πρόσκλησης» κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κυλλήνης επισημαίνοντας: «Δεν θα θέλαμε να φορτώσουμε το λιμάνι μας με πάρα πολλά πράγματα, γιατί στο τέλος, θα χάσουμε το στόχο μας. Με το κομμάτι της κρουαζιέρας ασχολείται το λιμάνι του Κατακόλου με πολύ μεγάλη επιτυχία, οπότε δεν προσανατολιζόμαστε αυτή τη στιγμή στην πρόσκληση κρουαζιερόπλοιων».

Ξαναγύρισε η... «πληρότητα»!

Παλιές «καλές εποχές» όμως δεν θύμιζε μόνο η Πέμπτη στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς όλα τα δρομολόγια των εορτών έφυγαν με πληρότητα που έφτασε έως και το 100%. Πληρότητα που τα τελευταία χρόνια έβλεπαν μόνο τα πλοία της Ζακύνθου στην εορτή του Αγίου Διονυσίου, στις 24 Αυγούστου.
«Η κίνηση καθ? όλη την διάρκεια των ημερών ήταν παραπάνω από ικανοποιητική» είπε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» ο Λιμενάρχης Κυλλήνης, Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Σταθόπουλος και συνέχισε: «Καθημερινά, εκτός από ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είχαμε 4 δρομολόγια για Ζάκυνθο και 2 για Κεφαλονιά. Η πληρότητα άγγιξε σχεδόν το 100% σε όλα τα δρομολόγια, τόσο σε επιβάτες όσο και σε οχήματα, αλλά και σε φορτηγά και σε οχήματα ανεφοδιασμού των καταστημάτων και όχι μόνο».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...