Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Το δράμα του Γιαννιτσοχωρίου συγκλονίζει – Προθεσμία για να απολογηθούν πατέρας και κόρη


egklima3Συγκλονίζει 48 ώρες μετά η τραγωδία του Γιαννιτσοχωρίου, που έτσι όπως εξελίχθηκε έχει πολλά «θύματα». Τον 65χρονο που έχασε τη ζωή του από τη μαχαιριά της ανιψιάς του,
την 28χρονης κοπέλας με αναπηρία και του πατέρα της, που δεν μπορεί να πιστέψει πως ο καβγάς με τον ετεροθαλή αδερφό του είχε μια τέτοια εξέλιξη. Χθες το πρωί, πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Μοιραία η μαχαιριά

Η μαχαιριά που δέχθηκε στην δεξιά ωμοπλάτη ο 65χρονος Δημήτρης Μπαγουρδής από την 28χρονη κωφάλαλη και με νοητική στέρηση ανιψιά του πάνω στην πάλη με τον ετεροθαλή αδερφό του, στάθηκε μοιραία για αυτόν. Ήταν η στιγμή που η κοπέλα, βλέποντας τους δύο άντρες να έχουν έρθει στα χέρια και τον πατέρα της να βρίσκεται στο πάτωμα – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτύπησε δύο φορές τον θείο της.

Σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή Πύργου Κοσμά Αλεξίου, το θύμα έφερε δύο τραύματα από τέμνον όργανο (μαχαίρι) στη ραχαία επιφάνεια. Το ένα ήταν θανατηφόρο αφού προκάλεσε την τρώση του δεξιού πνεύμονα και του αιμοθώρακα. Με λίγα λόγια ο θάνατος του 65χρονου προήλθε από τη μαχαιριά στη δεξιά ωμοπλάτη, που τρύπησε τον πνεύμονα, γι' αυτό και έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του αδερφού του, αμέσως μετά το χτύπημα. Πλέον η 28χρονη κοπέλα και ο 61χρονος πατέρας της αντιμετωπίζουν η πρώτη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ο δεύτερος της συνέργειας.

Η 28χρονη, που όπως έχει πληροφορήσει τις Αρχές το οικογενειακό της περιβάλλον είναι κωφάλαλη με νοητική στέρηση, έμαθε για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου που διαδραματίστηκε στο σπίτι της το μεσημέρι της Τρίτης και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Με τη βοήθεια δασκάλου της νοηματικής, της δόθηκε να καταλάβει το τι συνέβη, αλλά και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα. Χθες το πρωί βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και με τη βοήθεια δασκάλου της νοηματικής πληροφορήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει όπως και ο πατέρας της.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο 61χρονος δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη του καβγά που ξεκίνησε ανάμεσα στα δύο ετεροθαλή αδέρφια, όταν το θύμα πήγε στο σπίτι του πατέρα, με αφορμή το «σπάσιμο» μιας ελιάς κατά τη μια πλευρά ή τη συγκομιδή είκοσι ελαιόδεντρων του 65χρονου, κατά την άλλη εκδοχή.
Γιάννης Σπυρούνης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...