Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Πύργος: Παράταση στην "έκτακτη ανάγκη" για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα σκουπίδια


Νέα παράταση για το θέμα των σκουπιδιών δίνεται στο δήμο Πύργου, μέσα από την κήρυξη εκ νέου της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια
υγεία και να αποφευχθεί να δούμε μέσα στην καρδιά του χειμώνα να σχηματίζονται και πάλι σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, αλλά και της Αρχαίας Ολυμπίας, με την οποία μοιράζεται το δεματοποιητή η ηλειακή πρωτεύουσα.


Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, υπέγραψε και απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη νέα απόφαση – ουσιαστικά παράταση – κήρυξης έκτακτης ανάγκης για να μπορεί ο δήμος Πύργου να συνεχίσει την απόθεση των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Αλφειούσας στη θέση Λίμνες.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν «αναίμακτα» σήμερα οπότε και η απόφαση θα διαβιβαστεί μετά και τη σχετική υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, όποτε και αναμένεται να αποφασιστεί η χρονική διάρκεια που θα είναι τρεις ή τέσσερις μήνες.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν οριακά μιας και σήμερα εξέπνεε η ισχύς της προηγούμενης απόφασης και ήταν πολύ πιθανό χωρίς αυτή την παράταση να υπήρχε νέος κύκλος προβλημάτων και αντιπαραθέσεων στην πόλη.

Η νέα αυτή παράταση δίδεται γιατί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται να ολοκληρωθούν για να προχωρήσει η αδειοδότηση για την περιοχή «Λίμνες» είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Έτσι ενώ ο φάκελος που κατατέθηκε από το δήμο Πύργου για την υπόθεση είναι πλήρης, χρειάζεται χρόνος και ουσιαστικά αυτή η απόφαση παράτασης της κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη, είναι παράταση χρόνου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...