Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Στα ίχνη της συμμορίας με τις μαξιλαροθήκες οι Αρχές


maksilari.JPGΣτα ίχνη της συμμορίας που «ρήμαζε» δεκάδες διαμερίσματα και μονοκατοικίες σε διάφορα σημεία στην περιοχή του Πύργου, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές στην Ηλεία.
Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη σπείρα έχει διαπράξει περισσότερες από εβδομήντα κλοπές και διαρρήξεις – ίσως και εκατό – στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, τους τελευταίους μήνες.

Οι συνεχείς έρευνες φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα, καθώς το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκαν οι φερόμενοι τρεις δράστες υπήκοοι Αλβανίας, μέσα σε ένα λευκό Daewoo Matiz το οποίο καταδίωξαν οι αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, την ΟΠΚΕ, την ΟΕΠΤΑ και άλλες υπηρεσίες της Α.Δ. Ηλείας, με αποτέλεσμα όταν οι δράστες μπλοκαρίστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή μέσα στο σκοτάδι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής οι Αρχές συνέχισαν τις έρευνες σε σπίτια που διαμένουν οι δράστες ή συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα και έχουν εντοπιστεί πολλά κλοπιμαία.

Μετά τον εντοπισμό της σπείρας που φέρεται να έχει ως βασικά δύο ή τρία μέλη, το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Κολιρίου, στο λευκό Matiz, καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς. Όταν αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούν να ξεφύγουν με το όχημά τους, οι Αλβανοί το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, σχεδόν κάτω από την αερογέφυρα και διέφυγαν τρέχοντας μέσα στα χωράφια με την κάλυψη του σκότους. Οι αστυνομικοί έχοντας πληροφορίες για τα άτομα αυτά, συνέχισαν με κατ’ οίκων έρευνες σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης του Πύργου. Έρευνες που δεν σταμάτησαν ούτε χθες. Από την πρώτη στιγμή οι άνδρες της Ασφάλειας άρχισαν να προσαγάγουν διάφορα άτομα, αλλοδαπούς Αλβανούς υπηκόους, φίλους και συγγενικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, που επέβαιναν οι δράστες και προφανώς τους το είχε δανείσει. Από τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί φέρονται να υπάρχουν και άλλα άτομα με περιφερειακούς ρόλους.

Οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν βρήκαν αρκετές μαξιλαροθήκες, που αποτελούσαν μέρος της πρακτικής που έχουν ακολουθήσει οι δράστες σε δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Πήγαιναν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, αναζητούσαν κοσμήματα ή μετρητά και ότι έβρισκαν το έριχναν μέσα στις μαξιλαροθήκες που έβγαζαν τα μαξιλάρια και έφευγαν με αυτές. Πέρα από τις μαξιλαροθήκες που βρέθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα αρκετά άλλα κλοπιμαία, όπως τηλεοράσεις LCD και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Πάντως εκτιμάται πως πρόκειται για τη σπείρα που έχει διαπράξει πολύ μεγάλο αριθμό διαρρήξεων και για καιρό έχει σκορπίσει πανικό στους πολίτες με τη συνεχή δράση τους.

Οι Αρχές έχουν αποφύγει να σχολιάσουν οτιδήποτε για το θέμα, τηρούν σιγή ιχθύος και περιμένουν τις εξελίξεις προκειμένου να προβούν σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση. Εκτιμάται όμως ότι με την πιθανή εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής θα δοθεί ένα τέλος στον «πονοκέφαλο» διαρκείας που είχαν προκαλέσει οι δράστες στην περιοχή.

Γιάννης Σπυρούνης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...