Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: SOS – Στα όρια του ο Λάδωνας – Ανοίγουν τα θυροφράγματα ; (Νεότερη ενημέρωση 15:00)


fragmaladonaΈγγραφο το οποίο ενημερώνει για την κατάσταση του φράγματος του Λάδωνα στην Αρκαδία, έφτασε σήμερα το πρωί στις τοπικές αρχές της Ηλείας. Το έγγραφο με το χαρακτηρισμό του
κατεπείγοντος αναφέρει πως η στάθμη του νερού στο φράγμα είναι πολύ ψηλά και ενδέχεται να ανοίξουν τα θυροφράγματα για εκτόνωση.


Για το λόγο αυτό στη 1,30 το μεσημέρι στο δήμο Πύργου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν τους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών του ποταμού Αλφειού, να απομακρύνουν ζώα, εξοπλισμό και ότι άλλο μπορεί να κινδυνέψει από πλημμυρικά φαινόμενα.

Νεότερη ενημέρωση 13:04

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι φορείς στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, απο τη στιγμή που έφτασε το έγγραφο για το Λάδωνα, ώστε να προλάβουν να ενημερώσουν τους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών για το ενδεχόμενο έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην κοιλάδα του Αλφειού ποταμού.

Συνεργεία ενημερώνουν σε κάθε χωριό ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες και για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί.

Νεότερη ενημέρωση 15:00

Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ο διευθυντής του ΔΥΗΠ/ΥΗΣ στης ΔΕΗ στο Λάδωνα κ. Σταθάς, "λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ΥΗΣ Λάδωνα, σας ενημερώνουμε ότι η τεχνητή λίμνη έχει σχεδόν γεμίσει και επίκειται η υπερχείλισή της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (μια έως δύο ημέρες) με παροχή εξαρτώμενη απο το ύψος βροχόπτωσης".

Με βάση την ενημέρωση που υπάρχει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην περιοχή της Πελοποννήσου, σημειώνονται οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις στη δυτική Αρκαδία και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης που το το ύψος βροχής ήδη έχει ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά που αντιστοιχεί σε ποσότητα πενήντα τόνων νερού ανά στρέμμα.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...