Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Σύρραξη" στην Πάτρα με τους εκπροσώπους του νομού να δηλώνουν : Ξεχάστε το ! Τα ΤΕΙ θα μείνουν στην Ηλεία

kaplan.JPGΧωρίς απάντηση από τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτη Καπλάνη, για το ποια ήταν η δική του εισήγηση σε σχέση με τα Τμήματα του ΤΕΙ στην Ηλεία, αλλά και για το αν θα διεκδικήσει
την παραμονή τους, ως οφείλει,  υποστηρίζοντας το αίτημα των Ηλείων στον κ. Αρβανιτόπουλο, έληξε η χθεσινή συνάντηση της πολυπληθούς αντιπροσωπείας αιρετών εκπροσώπων φορέων και σπουδαστών από το νομό με την διοίκηση του ΤΕΙ.


Όσο και αν προκλήθηκε και πιέστηκε από τους δημάρχους Πύργου και Αμαλιάδας ο κ. Καπλάνης δεν απάντησε ευθέως σε τίποτα και φυσικά δεν δεσμεύτηκε για το παραμικρό.
Αντίθετα τόσο ο ίδιος όσο και η αντιπρόεδρος Ήρα Αντωνοπούλου, (η οποία μάλιστα στο παρελθόν   είχε υπηρετήσει στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του Πύργου) , επικαλέσθηκαν λόγους οικονομίας που επιβάλλουν τη μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα και την συγχώνευσή του με άλλα ομοειδή.

Μόνο κριτήριο επομένως ήταν η οικονομία πόρων; Όχι αν κρίνουμε από την ευθεία επίθεση της κ. Αντωνοπούλου στον Δήμαρχο Πύργου για το ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια για να βοηθηθεί το ΤΕΙ. Ούτε από το γεγονός (όπως και  η ίδια παραδέχτηκε),  ότι ο δήμος της Αμαλιάδας έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες και έχει δαπανήσει πόρους για την στέγαση και λειτουργία των Τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη.

Αναπάντητα έμειναν επίσης τα ερωτηματικά του αντιδημάρχου Πύργου,  Γιάννη Αργυρόπουλου πως μπορεί να θέτει τέτοια ζητήματα από την στιγμή που ο Δήμος Πύργου έχει αναλάβει την διοικητική υποστήριξη του ΤΕΙ και την λειτουργία του, πληρώνοντας μέχρι και το ρεύμα.

Εξαγριωμένοι οι δυο δήμαρχοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μετείχαν της αντιπροσωπείας, τόνισαν στον κ. Καπλάνη ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να αποδεχθούν αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις που συνιστούν συνωμοσία κατά της Ηλείας. Οι αιρετοί του νομού μας έκαναν λόγο για ιδιοτέλεια των αξιωματούχων της εκπαίδευσης,  άγνοια και ηλιθιότητα,  για να καταλήξουν ότι  οι Ηλείοι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποτρέψουν το έγκλημα αυτό.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Καφύρας, οι Δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας, Μ. Παρασκευόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Νικολούτσος, αντιδήμαρχοι και από τις δυο πόλεις πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και μέλη του Δ. Σ καθώς και εκπρόσωποι των σπουδαστών από την Αμαλιάδα, οι οποίοι μάλιστα έμειναν να συζητήσουν με την διοίκηση του ΤΕΙ και μετά την αποχώρηση των υπολοίπων μελών της αντιπροσωπείας τα οποία   κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...