Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στη δίκη για τα «τρομοδέματα» οι δύο από τους «Πυρήνες»

Οδηγούνται αύριο στον Κορυδαλλό

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν από αύριο στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των "τρομοδεμάτων".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις γιάφκες της οργάνωσης στην οδό Σαπφούς στην Καλλιθέα και στην οδό Ελλησπόντου στον Βόλο βρέθηκαν αποτυπώματα και του 20χρονου Ρωμανού Νικολάου.

Εξω από το γραφείο του εισαγγελέα είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές των συλληφθέντων και φώναζαν συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά.

Η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

 Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...