Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αμαλιάδα: Ξεκινά η 13η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση


 

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει σήμερα η 13η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, που έχει γίνει πλέον θεσμός και για οκτώ ημέρες το πάρκο Μπελογιάννη θα φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από σήμερα 16 έως και την Πέμπτη 23 Μαΐου, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν την δραστηριοποίηση μικρών και μεγάλων.
Παράλληλα με την Ανθοκομική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης έκθεση ζωγραφικής με θέμα φυσικά τα λουλούδια.

Κάλεσμα στο κοινό
Χθες Τετάρτη, η υπεύθυνη της Ανθοκομικής Έκθεσης, μέλος του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος» κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας κάλεσμα στο κοινό, έχοντας στο πλευρό της την πρόεδρο του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου και τα μέλη του Ομίλου Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας, κ. Νίκο Ντίνο και κ. Λάμπη Βασιλάτο.
«Η Ανθοκομική έκθεση στην "καρδιά" της Αμαλιάδας έχει γίνει θεσμός και έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Άνοιξης. Από το πρωί της Πέμπτης υποδεχόμαστε τους εκθέτες, οι οποίοι πιστεύουμε ότι και φέτος θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και η έκθεση θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Πιστεύουμε επίσης ότι και οι πολίτες θα την επισκεφθούν, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την βόλτα τους σε έναν πανέμορφο χώρο και να ξεχάσουν λίγο τα προβλήματά τους και γιατί όχι, να κάνουν και τα ψώνια τους σε πολύ καλές τιμές, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις» υπογράμμισε η κα Παναγιωτοπούλου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ και όπως επεσήμανε η κα Παναγιωτοπούλου, δεν θα αποσταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις, αλλά η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους.

Έκθεση ζωγραφικής
Από την πλευρά της η κα Εύη Πάλλα- Χρονοπούλου, αναφέρθηκε στην έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, με την συμμετοχή μελών του εργαστηρίου ζωγραφικής της βιβλιοθήκης και πολιτών της Αμαλιάδας.

Και ποδηλατοβόλτα
Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων, ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου την καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα, που φέτος συμπίπτει με την  πανελλαδική ποδηλατοδρομία και διοργανώνεται σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Αμαλιάδα. Η ποδηλατοβόλτα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής από το πάρκο Μπελογιάννη, θα διασχίσει τους ποδηλατοδρόμους της πόλης και θα καταλήξει και πάλι στο χώρο της έκθεσης.

Από την πλευρά του ο κ. Λάμπης Βασιλάτος, δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ποδηλατοβόλτα συμπίπτει με την Πανελλήνια δράση και τόνισε ότι οι συμμετέχοντες αυτό που θα επιδιώξουν είναι να προάγουν το ποδήλατο και να περιορίσουν το αυτοκίνητο στην πόλη.

Παράλληλες δράσεις
Το Σάββατο 18 Μαΐου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν την Άνοιξη μέσα στο χώρο της έκθεσης και στις 7:30 το απόγευμα θα βραβευθούν τα καλύτερα έργα και θα δοθούν αναμνηστικά.
Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες το 4ο δημοτικό σχολείο σε συνεργασία με την Παπαχριστοπούλειο βιβλιοθήκη, θα διοργανώσει ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, όπου τα παιδιά θα καταγράψουν τα δένδρα και τα φυτά.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...