Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Ειδική Αγωγή: Μύθος και πραγματικότητα»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ειδική Αγωγή: Μύθος και πραγματικότητα»!
Στα πλαίσια αυτής της θεματικής θα πραγματοποιηθεί  μια ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση τη Δευτέρα 20 του Μάη, στις 07:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Θεσμικοί φορείς του τόπου μας θα «καταθέσουν» γνώση και προβληματισμούς και στα πλαίσια της τρέχουσας πραγματικότητας στην Παιδεία, θα προσπαθήσουμε να «διανύσουμε» μαζί τους, τα όρια μεταξύ μύθου και πραγματικότητας στην Ειδική Αγωγή!
Η ιστορική αναφορά στις προσπάθειες και στο έργο του Καλατζή που ενδεχομένως να έχει πεδίο αναφοράς και στο σήμερα, η καινοτομία της Συνεκπαίδευσης, οι σύγχρονες τάσεις στη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, θα είναι η αφορμή ή η αφετηρία για μια ανοιχτή συζήτηση, πάνω σ’ ένα θέμα που όλους μας αφορά! Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, πολίτες- κοινωνούς.
Εισηγητές η Δρ. Ζωή Βουρλούμη, Δ/ντρια Π.Ε Ηλείας, η Νατάσσα Δίπλα, Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ηλείας και ο Αθανάσιος Ρισβάς, Σχ. Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής.
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η ύφεση στη χώρα μας, έχει αναδείξει και καταδεικνύει κάθε μέρα και μία συνακόλουθη –αν όχι υπαίτια- κρίση αξιών, σε μια περίοδο που η Παιδεία υποχρηματοδοτείται με ό,τι αυτό συνεπάγεται και το δημόσιο σχολείο βάλλεται σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο –αν μη τι άλλο-, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πώς το να διεκδικούμε το καλύτερο δεν είναι ενοχή και πώς το καλύτερο είναι υπόθεση όλων μας, κυρίως στον ευαίσθητο τομέα της διαφορετικότητας και της Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής. Άλλωστε, «Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες θα ‘τανε αληθινή σωτηρία» όπως φαίνεται στην Υπεύθυνη Δήλωση της Μαρίας Νεφέλης!
          Ο Οδυσσέας Ελύτης, στο ίδιο έργο του, γράφει:
«Χαράξου κάπου με οποιονδήποτε τρόπο και μετά σβήσου πάλι με γενναιοδωρία» και λίγο πιο κάτω «Δίνε δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια»… Ας κάνουμε τους συνειρμούς μας στα πλαίσια της πραγματικότητας μιας και «την αλήθεια τη «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα»…


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                            ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ                              ΗΛΕΙΑΣ                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...