Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Έρχεται μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Ιουλίου


fpaΑπό την 1η Ιουλίου έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον συντελεστή 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, εφόσον, φυσικά,
υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο με τους επικεφαλής της τρόικας.
Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου - και κατά πάσα πιθανότητα στις 4 του μηνός - για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ήδη την πορεία υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων δράσεων και εκφράζεται αισιοδοξία ότι ουδεμία εμπλοκή θα υπάρξει στις συζητήσεις με την τρόικα.
Οι εν λόγω δράσεις αφορούν στην οριστικοποίηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στο σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, αυτήν τη φορά η παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα θα είναι ολιγοήμερη, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, "τα σοβαρά είναι τον Σεπτέμβριο".
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η εξέταση της ελληνικής οικονομίας δεν θα αφορά σε κάποια δόση, καθώς υπάρχει ήδη η πολιτική απόφαση από το Eurogroup και για τη δόση του β΄ τριμήνου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Η έγκριση για την καταβολή της αναμένεται να δοθεί στα μέσα Ιουνίου, ενώ στις 31 Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο Ταμείο. Στον αντίποδα, το φθινόπωρο η εξέταση από την τρόικα θα εστιασθεί στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015- 2016 (που θεωρητικά ανέρχεται σε 4,2 δισ. ευρώ).
Τη Δευτέρα, αποπληρώθηκαν από το Δημόσιο τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατείχε κυρίως η ΕΚΤ.
Η αποπληρωμή έγινε από τη δόση των 4,2 δισ. ευρώ, που πιστώθηκε στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή, και από ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Ενώ, έως το τέλος Αυγούστου το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει επιπλέον 4,9 δισ. ευρώ για λήξεις άλλων ελληνικών ομολόγων.
 news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...