Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μεγαλειώδη εκδήλωση του Συλλόγου Νεολαίας Καβασίλων με την δυναμική συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Παναγιάς

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νεολαίας Καβασίλων με την δυναμική συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Παναγιάς .










Το αφιέρωμα που έγινε αφορούσε ήταν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από την Ανατολή μέσα από τα μάτια των προσφύγων της περιοχής μας.
Συγκεκριμένα στην έναρξη της εκδήλωσης ο σύλλογος των Καβασίλων χόρεψε μερικούς χορούς από την Μ.Ασία όπως Συρτό Μ.Ασίας(Γιαρούμπι), Καρσιλαμά, Άτταρη και Αϊβαλιώτικο ζεϊμπέκικο. Στην συνέχεια ο σύλλογος μας χόρεψε επίσης Μ.Ασία με τους χορούς: Μπάλος Κάτω Παναγιάς, Γεωργίτσα, Απτάλικο και χορούς από την Καππαδοκία όπως ο χορός με τα κουτάλια για τις γυναίκες και ο χορός με τα μαχαίρια απ' τους άντρες.

Λόγω της κοντινής ημέρας της γενοκτονίας των Ποντίων ο σύλλογος των Καβασίλων έκανε ένα αφιέρωμα με την παρουσίαση ποντιακών χορών όπως Κότσαρι, Τικ μονό, Τικ Διπλό, Από παν και κα και φυσικά  η ψυχή των ποντίων ο χορός Σέρρα. Μετά προβλήθηκε ένα βίντεο με ήθη και έθιμα από την Κάτω Παναγιά όπως το Μοιρολόι της Μ.Πέμπτης, το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλείδωνα καθώς επίσης και ένα βίντεο με κατοίκους από την Κάτω Παναγιά να τραγουδάνε στίχους από την Αλατσατιανή.

 Επίσης, προβλήθηκε βίντεο με την Καμήλα και έγινε παρουσίαση του εθίμου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Μετά την καμήλα ο σύλλογος μας χόρεψε και πάλι χορούς από την Μ.Ασία όπως Ολμάζ, Αλατσατιανή και Ρουμπαλιά.

 Τέλος, ο σύλλογος Νεολαίας Καβασίλων τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και η όμορφη γιορτή έκλεισε με το Μικρασιατικό τραγούδι Έχε γεια Παναγιά και από τα δύο χορευτικά τμήματα. Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν τοπικοί φορείς και πρόεδροι τοπικών συλλόγων. Συντονίστρια ήταν η κυρία Σταθακοπούλου Δώρα η οποία βράβευσε τους συλλόγους για την συμμετοχή τους καθώς επίσης και τους συντελεστές της παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική βοήθεια στην ηχητική κάλυψη από τον κ. Μαράκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...