Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Ερυθρόλευκα» ζόρια στο Champions League

«Ερυθρόλευκα» ζόρια στο Champions LeagueΟ Ολυμπιακός θα είναι στο γ' γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων

Δύσκολη υπόθεση θα είναι το επόμενο Champions League για την Ελλάδα. Ο μεν Ολυμπιακός, που έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους ως πρωταθλητής, θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση που θα γίνει στις 29 Αυγούστου, η δε ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα ελληνικά play offs θα πρέπει να περάσει από… «θηρία» για να μπει στους ομίλους.

Δεν ελπίζει, ούτε φοβάται

Ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στο τρίτο γκρουπ, που συνεπάγεται δύο θεωρητικά ισχυρότερους και έναν ασθενέστερο αντίπαλο στους ομίλους. Με τα περισσότερα πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί ή την κατάσταση σε αυτά να έχει ξεκαθαρίσει, έχουμε πλέον μια σαφή εικόνα για τα γκρουπ δυναμικότητας.

Οι οκτώ ομάδες με τον υψηλότερο συντελεστή είναι οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μαν. Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (εφόσον περάσει από τα play offs), Πόρτο και Μπενφίκα. Εφόσον η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Champions League θα τεθεί επικεφαλής στο πρώτο γκρουπ και η Μπενφίκα (αν η Άρσεναλ δεν αποκλειστεί) θα «υποβιβαστεί» στο δεύτερο γκρουπ.

Στο δεύτερο γκρουπ είναι οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Λιόν (θα παίξει στα play offs αν δεν… αυτοκτονήσει την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενη τη Ρεν), Σαχτάρ, Μίλαν (θα παίξει στα play offs), Σάλκε (θα παίξει στα play offs), Μαρσέιγ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο τρίτο γκρουπ βρίσκονται Γιουβέντους, Ζενίτ (θα παίξει στα play offs), Μαν. Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ (εφόσον δεν κατακτήσει το Champions League), Βασιλεία (θα παίξει στα play offs), Ολυμπιακός και Γαλατάσαραϊ.

Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ είναι οι Λεβερκούζεν, Κοπεγχάγη, Νάπολι, Άντερλεχτ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (θα παίξει τρεις προκριματικούς), Σέλτικ (θα παίξει τρεις προκριματικούς), Στεάουα Βουκουρεστίου (θα παίξει τρεις προκριματικούς) και ΑΠΟΕΛ (θα παίξει δύο προκριματικούς).

Πολύ δύσκολα μέσω προκριματικών

Όποια ομάδα πάρει την πρώτη θέση των play offs θα κληθεί να περάσει δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους (30-31/7 και 6-7/8 για τον τρίτο προκριματικό και 20-21/8 και 27-28/8 για τα play offs). Μοναδική περίπτωση να υπάρχει ελληνική ομάδα στους ισχυρούς στον τρίτο προκριματικό γύρο είναι να τερματίσει πρώτος ο ΠΑΟΚ και να «κλέψει» η Σεντ Ετιέν από τη Λιόν την τρίτη θέση στη Ligue 1.

Στην κλήρωση της 19ης Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό ο πρώτος των ελληνικών play offs θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λιόν (αν τελικά τερματίσει τρίτη στη Γαλλία), Ζενίτ, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ και Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες που θα προκριθούν από αυτό το γύρο θα παίξουν στον επόμενο με μία εκ των Άρσεναλ, Σάλκε, Μίλαν, Πάσος Φερέιρα και την τέταρτη ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα (Ρεάλ Σοσιεδάδ ή Βαλένθια).

Υπενθυμίζεται πως αν μία ομάδα αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μεταφέρεται στα play offs του Europa League, ενώ αν αποκλειστεί στα play offs του Champions League παίζει κατευθείαν στους ομίλους του Europa League.

Ο τελευταίος των ελληνικών play offs θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League (κλήρωση στις 24/6, αγώνες στις 18 και 25 Ιουλίου), ο τρίτος των play offs θα παίξει στον τρίτο προκριματικό (κλήρωση στις 19/7, αγώνες στις 1 και 8 Αυγούστου) και ο δεύτερος των play offs θα παίξει στα play offs (κλήρωση στις 8/8, αγώνες στις 22 και 29 Αυγούστου).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...