Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τρεις ανήλικοι ΡΟΜΑ "χόρευαν" δυο μέρες Πύργο και Αμαλιάδα – Συνελήφθησαν μετά από τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων - Η ανακοίνωση των Αρχών


drapetis2Με άδεια από τις φυλακές ανηλίκων ήταν κάποιοι από τους τρεις ανήλικους ΡΟΜΑ που συνελήφθησαν χθες το πρωί στον Κάμπο μετά από τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων
σε διάφορά σημεία της Ηλείας. Ήταν οι ίδιοι που είχαν προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας οδηγού στην Αμαλιάδα το πρωί του Σαββάτου και αναζητούνταν από τις Αρχές σε όλη την Ηλεία.

Οι δράστες ηλικίας 14, 16 και 17 ετών που κατοικούν σε καταυλισμό στην περιοχή της Κεραίας στον Πύργο κυριολεκτικά «ξεσάλωσαν» το Σαββατοκύριακο. Το πρωί του Σαββάτου έκλεψαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Ford Sierra από τον Πύργο. Με αυτό ξεκίνησαν βόλτες προς την Αμαλιάδα και περίπου στις 12 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Φραγκαβίλας και Δαλιάνη, παραβίασαν το στοπ και συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα.

Εγκατέλειψαν τρέχοντας το χώρο και αναζήτησαν άμεσα ένα άλλο μέσο διαφυγής… πάλι κλέβοντας ένα αυτοκίνητο από την περιοχή της Αμαλιάδας. Βρήκαν αυτή τη φορά ένα Hyundai Coupe με το οποίο συνέχισαν τις βόλτες τους όχι όμως για πολύ, αφού το εγκατέλειψαν και αυτό στην περιοχή των Σαβαλίων.

Οι τρεις ανήλικοι έφτασαν στη συνέχεια έως την περιοχή της Γαστούνης, πέρασαν από τον καταυλισμό ομόφυλών τους – όπου άφησαν εκεί τον ένα της παρέας και έπειτα οι άλλοι δύο έκλεψαν από την περιοχή, ακόμα ένα αυτοκίνητο μάρκας Seat Ibiza, το οποίο και εγκατέλειψαν στο δρόμο Αμαλιάδας – Καρδαμά. Στη συνέχεια άγνωστο με ποιο μέσο επέστρεψαν και πάλι στον Πύργο.

Το πρωί της Κυριακής συνέχισαν το ίδιο «τροπάρι» οι δύο από τους δράστες. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στην περιοχή των Βυτινεϊκων κοντά στο Σκουροχώρι Πύργου, απ’ όπου μπροστά τα μάτια του ιδιοκτήτη έκλεψαν ένα Nissan Navara. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές όπου ξεκίνησε καταδίωξη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Έφτασαν έως τη Γαστούνη και στη συνέχεια στην προσπάθειά διαφυγής τους από τους αστυνομικούς, πήραν ξανά πορεία για Πύργο.

Στο ύψος του κοσμικού κέντρου Δεμίρης, έστριψαν αριστερά και προσπάθησαν να κρυφτούν σε καλλιέργειες, όμως οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Μαζί τους και ο τρίτος της παρέας μέσα σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στη Γαστούνη.

Κατά την προανάκριση προέκυψαν όλα τα παραπάνω, για τη δράση τους και πλέον αντιμετωπίζουν την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κλοπές οχημάτων στην Ηλεία

Συνελήφθησαν χθες (12-5-2013) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17, 16 και 14 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κα εξακολούθηση.

Ειδικότερα χθες (12-5-2013) το πρωί, στα Βυτινέικα Ηλείας, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 31χρονου ημεδαπού, το όποιο ο παθόντας είχε σταθμεύσει προσωρινά με τα κλειδιά πάνω στο διακόπτη εκκίνησης και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες εντοπιστήκαν λίγες ώρες αργότερα, να επιβαίνουν στο κλεμμένο όχημα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.

Μετά τη σύλληψη τους, οι συλληφθέντες οδήγησαν τους Αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στη Γαστούνη Ηλείας όπου είχαν κρύψει μια κυνηγητική καραμπίνα και ένα ράδιο-cd το όποια είχαν αφαιρέσει από το όχημα του 31χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τρεις δράστες την προηγούμενη ημέρα είχαν αφαιρέσει άλλα τρία αυτοκίνητα ενώ επιβαίνοντας σε ένα από αυτά, είχαν προκαλέσει με υπαιτιότητα τους τροχαίο ατύχημα στην Αμαλιάδα, τραυματίζοντας τη 42χρονη οδηγό του άλλου οχήματος.

Όλα τα αυτοκίνητα που αφαίρεσαν οι δράστες βρέθηκαν και αφού κατασχεθήκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επισημαίνεται ότι τόσο ο 14χρονος όσο και ο 16χρονος έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη από τις αστυνομικές Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και τυγχάνουν έγκλειστοι στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Βόλου από το όποιο ο 14χρονος είχε διαφύγει πριν ένα μήνα περίπου και αναζητούνταν ενώ στο 16χρονο είχε χορηγηθεί ολιγοήμερη άδεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Το προανακριτικό υλικό συγκεντρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...