Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αυτό είναι το φύλλο πορείας με το οποίο επιστρατεύονται οι εκπαιδευτικοί - Πότε ξεκινάει η επιστράτευση




 

 

 

 

 

 


- Από χθες το μεσημέρι άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους 88.000 εκπαιδευτικούς
- Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της επιστράτευσης
- Ανάστατοι οι καθηγητές που παρέλαβαν τα φύλλα πορείας, αγωνία των μαθητών με την απεργία στις πανελλαδικές
- Πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Σύνταγμα
- Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την επιστράτευση

Το σύνολο των 88.000 φύλλων πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών είχαν τυπωθεί ήδη από χθες και είχαν αποσταλεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ώστε από κει να προωθηθούν προς όλες τις διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Το μεσημέρι τα φύλλα πορείας άρχισαν να επιδίδονται στους καθηγητές με την κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη οι Πανελλήνιες να μην καθυστερήσουν ούτε μια ώρα!



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου.

Όπως αναφέρει:
α. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν. Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα.

 β. Όλες οι θεσμοθετημένες άδειες που έχουν νομίμως χορηγηθεί πριν από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφασης Πρωθυπουργού και της υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (ΦΕΚ 1140Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ήτοι την 11η Μαΐου 2013), δεν θίγονται εξ αφορμής της πολιτικής κινητοποίησης, για το χρονικό διάστημα που αυτές έχουν χορηγηθεί.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστράτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “αποκρουστικές οι απεργίες στις Πανελλαδικές”.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε νωρίτερα πορεία προς τη Βουλή, μετά το συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η συμμετοχή ήταν τεράστια,  οι διαδηλωτές ήταν περίπου 4.000 - 5.000. Στο συλαλλητήριο είχε μεταβεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό, που επίσης είναι επιστρατευμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για νάκληση της επιστράτευσης.

Τώρα, το βλέμμα όλων και κυρίως των χιλιάδων μαθητών που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, στρέφεται στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν οι πανελλαδικές.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ πρόκειται να πραγματοπιήσει συλλαλητήριο ,σήμερα Τρίτη.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...