Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Προφυλακιστέος ο 13χρονος θείος για το διπλό έγκλημα στο Στρέφι - Τι υποστηρίζει τώρα - Ρίχνει την ευθύνη στη "μητριά"


    foniko2a
  • Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Βόλου

  • Αρνείται τις κατηγορίες φωτογραφίζει τη μητριά

Το δρόμο για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Βόλου πήρε ο 13χρονος από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για το θάνατο των δύο ανιψιών του την περασμένη Τετάρτη στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο 13χρονος που ομολόγησε πως έσπρωξε τα δύο παιδιά ηλικίας τεσσάρων και εφτά ετών στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του Αλφειού, απολογήθηκε χθες στην Ανακρίτρια Πύργου και με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Το έγκλημα χαρακτηρίζεται πρωτοφανές λόγω της ηλικίας του δράστη και των θυμάτων, της συγγενικής σχέσης και της στάσης που κράτησε στη συνέχεια ο 13χρονος.

Στο μεταξύ η γραμμή υπεράσπισης του 13χρονου ήταν διαφορετική και ουσιαστικά ανασκεύασε τα όσα κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς, επιρρίπτοντας ευθύνες στην σύντροφο του παππού του (μητριά), όπου από την αρχή είχαν στρέψει τα «βέλη» τους ο πατέρας και η μάνα των παιδιών.

Το πουκάμισο φέρεται να υποστήριξε πως δεν το είχε μαζί του αλλά το είχε δώσει στα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ακόμα ανέφερε πως όταν τα παιδιά εξαφανίστηκαν αυτός απουσίαζε από την περιοχή. Τέλος χαρακτήρισε την αρχική κατάθεσή του ως προϊόν φόβου και πίεσης από τους αστυνομικούς, αν και από την άλλη πλευρά έχει επισημανθεί πως υπήρξε από την πρώτη στιγμή ψυχολογική υποστήριξη.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ασκηθεί δίωξη και στον πατέρα του 13χρονου που γνώριζε από το βράδυ τις ίδιας ημέρας τι είχε συμβεί αλλά δεν ανέφερε τίποτα ούτε στην Αστυνομία ούτε στο περιβάλλον του.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...