Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ηλεία: Στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος – αναλυτική πρόγνωση


kauf
Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζει από την Δευτέρα το μελτέμι στο Αιγαίο το οποίο δροσίζει την Ανατολική Ελλάδα, ωστόσο "καίει" την Δυτική.
Έτσι, μέχρι και την Παρασκευή θα επικρατήσουν στην Ηλεία υψηλές θερμοκρασίες 36-37 και τοπικά σε επίπεδα καύσωνα 38 με 39oC. Πάντως, τις πρωινές ώρες θα δροσίζει στις περισσότερες περιοχές με τα θερμόμετρα να πέφτουν κάτω από τους 20οC, φυσικά αυτό δεν ισχύει για τα αστικά κέντρα. Σε πτώση ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
 
Σήμερα Τετάρτη 7/8 και την Πέμπτη 8/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά και πάλι τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία το πρωί στους 22 με 23oC στα πεδινά, 19 με 20oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 37 με 38οC στα περισσότερα πεδινά, έως 39οC στα πιο εσωτερικά, 32 με 33oC στα ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί το απόγευμα έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Στα χερσαία κυρίως ανατολικά τμήματα του νομού βορειοανατολικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 9/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.  Η θερμοκρασία το πρωί στους 22 με 23oC στα πεδινά, 19 με 20oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 35 με 36οC στα περισσότερα πεδινά, 37 με 38οC στα πιο εσωτερικά, 32 με 33oC στα ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.  

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το Σαββατοκύριακο 10-11/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία σε πτώση στους 32 με 33οC στα περισσότερα πεδινά, έως 34οC στα πιο εσωτερικά, 29 με 30oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί. Θαλάσσια αύρα στα παράκτια.   
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...