Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ο παλιός είναι αλλιώς...


Νίκη του Ολυμπιακού επί της Καλλονής με 1-0

Με τα περισσότερα όπλα του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Καλλονής, με τέρμα του Μανιάτη (61’) και ξεκίνησε με το δεξί τις εγχώριες υποχρεώσεις του. Η είσοδος του Φετφατζίδη, αντί του Βάις στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τελείως τον Ολυμπιακό, τον έκανε πιο επιθετικό και του έδωσε την φρεσκάδα που ήθελε ο Μίτσελ.

Πως έπαιξε:

Με επιθετική τάση και τον Σαβιόλα αντί του Μήτρογλου, ο οποίος φαινόταν πως είχε προβάδισμα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μεντζανί και Σιόβας στο κέντρο της. Οι Φέισα και Μανιάτης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Κάμπελ, Τσόρι και Βάις βρίσκονταν πίσω από τον Σαβιόλα.

Το ματς:

Από την μία πλευρά ο ενθουσιασμός της πρώτης συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα και από την άλλη πλευρά η εμπειρία των πολλών νικηφόρων… πρώτων αγωνιστικών. Η ομάδα της Μυτιλήνης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στο μυαλό της, καθαρά, το αμυντικό κομμάτι. Πολλές αλληλοκαλύψεις, ελάχιστοι κενοί χώροι και προσεκτικές επιθέσεις συνέθεταν το σκηνικό της ομάδας του Μαντζουράκη, η οποία για τουλάχιστον 45 λεπτά κράτησε τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του Σιδεράκη.

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» με τα περισσότερα όπλα τους στον αγωνιστικό χώρο και με επτά μεταγραφικά αποκτήματα βασικά, έδειχναν πως ψάχνουν τα πατήματά τους. Χωρίς πολλές εμπνεύσεις, με τον Μίτσελ να κάνει παρατηρήσεις συνεχώς, έβγαλαν φάσεις από στημένες φάσεις. Με τον Σιόβα να είναι ο πιο κινητικός, να δείχνει… μόνος στην αντίπαλη περιοχή, μετά από κάθε κόρνερ και φάουλ προσπαθούσε να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του. Φάσεις, τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά, δεν έρχονταν με σχετική ευκολία, παρά το γεγονός πως η κατοχή ήταν σε συντριπτικό ποσοστό υπέρ των «ερυθρόλευκων». Σε αυτό βέβαια, έπαιξε ρόλο και η μαζικότατη άμυνα της Καλλονής.

Ο Μίτσελ έβλεπε πως κάτι έπρεπε να αλλάξει και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Βάις έμεινε στα αποδυτήρια, ο Φετφατζίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και με την διάθεσή του τράβηξε τον Ολυμπιακό σε καλύτερη απόδοση. Ερχόμενος από την δεξιά πλευρά προς τον άξονα δημιούργησε πολλά ρήγματα και απελευθέρωσε και τον Σαλίνο, ο οποίος έβρισκε χώρους για να ανέβει. Σε μία από τις κούρσες του, συνδυάστηκε με τον Κάμπελ, ήρθε ένα κόρνερ, από το οποίο ο Μανιάτης πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς με ωραίο πλασέ στην κίνηση.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έριξε και πάλι στροφές, διατήρησε την κατοχή της μπάλας, έψαξε σε κάποιες περιπτώσεις το γκολ με τους Κάμπελ, Μήτρογλου και Φετφατζίδη, όμως αυτό δεν ήρθε. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή, ειδικότερα μετά τις αλλαγές του Μαντζουράκη έδειξε να συμβιβάζεται με αυτό το 1-0 και την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ αυτό, με το τέρμα του Μανιάτη, έμεινε μέχρι το φινάλε και οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις τους, για τη νέα σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (88’ Μπουρούς), Μανούσος, Γκαρσία (83’ Γιουκαρής), Καζάκης (83’ Γάλας).

Στον πάγκο: Τζέιμς, Λαμπρόπουλος, Βάλιος, Μπουρούς, Βλαστέλλης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Τσόρι (81’ Φουστέρ), Βάις (46’ Φετφατζίδης), Κάμπελ, Σαβιόλα (59’ Μήτρογλου).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μασάντο, Μανωλάς, Ολαϊτάν.

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...