Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Προφυλακιστέες στον Κορυδαλό μάνα και κόρη για το θάνατο του βρέφους

fonisses20

Απολογήθηκαν στον Ανακριτή Αμαλιάδας στο μεσημέρι της Παρασκευής

Έναν πολύ σκληρό άνθρωπο που δεν έδειχνε στιγμή να λυγίζει, αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν μπροστά στην 44χρονη «γιαγιά» που πέταξε το λίγων λεπτών βρέφος της κόρης της στον κάδο των σκουπιδιών στο Νιοχώρι της Κυλλήνης την προηγούμενη Παρασκευή.

Στον αντίποδα η 20χρονη «μάνα» του παιδιού, έδειχνε να έχει λυγίσει και να αντιλαμβάνεται πλήρως τι έχει συμβεί. Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέες στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας και με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως, το μεσημέρι της Παρασκευής

Οι δύο γυναίκες που την Τετάρτη πήραν προθεσμία να απολογηθούν, οδηγήθηκαν εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας και πέρασαν το κατώφλι του Ανακριτή. Δικηγόρο δεν είχαν και η Εισαγγελία όρισε αυτεπάγγελτα τον Μισέλ Αμπού Χάντμπα, για το τυπικό της διαδικασίας στην κύρια ανάκριση. Στην κατάθεσή τους οι δύο γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες δεν αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται ότι έπραξαν.

Η 44χρονη μάλιστα κατέθεσε με τη βοήθεια μεταφραστή μιας και δεν γνωρίζει ελληνικά. Μάνα και κόρη είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά τον πατέρα της οικογένειας ο οποίος εργάστηκε αρχικά στην περιοχή της Κυλλήνης και του Νεοχωρίου, προτού μετακομίσει στην Κρήτη και τον ακολουθήσουν εκεί η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του.

Εκεί γνώρισε και η 20χρονη τον συμπατριώτη της, με τον οποίο φέρετε να σύναψε σχέση, «καρπός» της οποίας ήταν το αγοράκι που γεννήθηκε και οδηγήθηκε στο θάνατο στα πρώτα λεπτά της ζωής του. Ακόμα υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το αν γνώριζαν οι δύο γυναίκες για την εγκυμοσύνη και αν αυτό το κατάλαβαν την ώρα που «έσπασαν τα νερά».

Η 44χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, ενώ η 20χρονη κόρη της για άμεση συνέργια σε παιδοκτονία και περιύβριση νεκρού.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο και την κοινή γνώμη της Ηλείας. Το μόλις λίγων λεπτών βρέφος κατέληξε σε κάδο σκουπιδιών ζωντανό και απο εκεί στη χωματερή των Λεχαινών, όπου εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας Βούλγαροι ρακοσυλλέκτες.
Γιάννης Σπυρούνης

Πρώτη ανάρτηση: 15:07 16/08
Τελευταία ενημέρωση: 08:41 17/08
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...