Hλεία: Καθάρισαν και άσπρισαν τα πεζοδρόμια στο Ρουπάκι οι αλλοδαποί του χωριού!

 
Ζουν στο Ρουπάκι εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια. Τα παιδιά τους γεννήθηκαν στο χωριό, εκεί τελείωσαν το σχολείο, εκεί βρίσκονται οι φίλοι και όλες οι αναμνήσεις τους. Το Ρουπάκι είναι πια και ο δικός τους «τόπος», το δικό τους χωριό.


Ο λόγος για πέντε οικογένειες αλβανικής καταγωγής που ζουν μόνιμα στο Ρουπάκι και το πρωί της Τετάρτης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Θανάση Σταυρόπουλο, έλαβαν την πρωτοβουλία να… καθαρίσουν και να ασπρίσουν όλα τα πεζοδρόμια του χωριού!
Πρωί πρωί, μικροί και μεγάλοι πήραν τις σακούλες, τους κουβάδες και τις βούρτσες στα χέρια και μέχρι το μεσημέρι είχαν κάνει τα πεζοδρόμια του χωριού… να γυαλίζουν!
«Ζούμε στο Ρουπάκι από το 1995» είπε στο patrisnews.com ο κ. Ανδρέας Μάρας και συνέχισε: «Εδώ είναι πια το χωριό μας, εδώ μεγαλώσανε τα παιδιά μας, εδώ πήγαν στο σχολείο. Τον αγαπάμε αυτόν τον τόπο και τον πονάμε και θέλουμε και εμείς να προσφέρουμε κάτι σε αυτό το χωριό που μας δέχτηκε και μας φιλοξενεί. Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρουπακίου κ. Θανάσης Σταυρόπουλος είπε στo patrisnews.com:
«Αυτές οι οικογένειες ζουν στο χωριό μας εδώ και 20 χρόνια, ο κόσμος τις έχει δεχθεί, δεν τις ξεχωρίζει και είμαι πραγματικά συγκινημένος από την πρωτοβουλία που έλαβαν να καθαρίσουν και να ασπρίσουν όλα τα πεζοδρόμια του χωριού, τα οποία μάλιστα καταλαμβάνουν αρκετά χιλιόμετρα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πάνο Ρέγκλη που διατηρεί συσκευαστήριο και μας διέθεσε δύο από τους εργάτες τους όπως και τον εργολάβο κ. Πάνο Θεοδωρακόπουλο που μας διέθεσε ακόμα έναν. Εύχομαι να βρεθούν και άλλοι που θα μιμηθούν την πρωτοβουλία αυτών των πέντε οικογενειών».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ